Πολιτική

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ τη Δευτέρα υπό το βάρος του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ θα είναι η αμυντική θωράκιση της χώρας, η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, καθώς και οι πιθανές επιπτώσεις στο μεταναστευτικό
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδριάζει στις 11 το πρωί της Δευτέρας (23.3.26)  το ΚΥΣΕΑ, σε μια τακτική συνεδρίαση που αναμένεται ωστόσο να επικεντρωθεί στις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στις επιπτώσεις του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ θα είναι η αμυντική θωράκιση της χώρας, η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, καθώς και οι πιθανές επιπτώσεις στο μεταναστευτικό, υπό το βάρος της αυξανόμενης γεωπολιτικής έντασης όπως αυτή διαμορφώνεται τις τελευταίες εβδομάδες μετά την έναρξη πολέμου στη Μέση Ανατολή. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις διεθνείς εξελίξεις, αξιολογώντας τα δεδομένα και τα πιθανά σενάρια, με στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 8
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 125