Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο ΠΑΟΚ… “ζαλίζει” την κυβέρνηση

ΠΑΟΚ

Πολιτικές προεκτάσεις λαμβάνει η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ από τη Σούπερ Λιγκ. Η έντονη αντίδραση της ΠΑΕ, αλλά και οι πρώτες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από οπαδούς του ΠΑΟΚ φέρνουν πάλι στο προσκήνιο το διχασμό Βορρά-Νότου και Θεσσαλονίκης-Αθήνας. Εξέλιξη που ασφαλώς προβληματίζει το Μαξίμου και γι’ αυτό ήδη γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

Επισήμως το Μαξίμου παραπέμπει στη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επί της ουσίας πήρε θέση υπέρ του ΠΑΟΚ και στιγμάτισε εμμέσως την απόφαση της ΕΕΑ.

Αναγνωρίζοντας μεν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου – ώστε να ξορκίσει τον κίνδυνο Grexit – και δηλώνοντας ότι σέβεται την κρίση της ΕΕΑ, ο κ. Αυγενάκης τόνισε πάντως ότι η ποινή του υποβιβασμού είναι η πλέον επαχθής και μάλιστα για μια ιστορική ομάδα κι έτσι ζητάει να μην υπάρξει τέτοια ποινή χωρίς «απόλυτη τεκμηρίωση».

Από την κυβέρνηση επισημαίνεται, εξάλλου, ότι η απόφαση της ΕΕΑ έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα κι έτσι αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις. Όμως, η «φωτιά» ήδη καίει κι ενδεικτικό είναι πως η πρώτη αντίδραση από το εσωτερικό της ΝΔ ήρθε από τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο ευρωβουλευτής και άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ απειλεί με παραίτηση από την ευρωομάδα της ΝΔ – ήτοι την ανεξαρτητοποίησή του – εφόσον επικυρωθεί η ποινή του υποβιβασμού από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της Σούπερ Λιγκ, ενώ σε δήλωσή του αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά του κ. Αυγενάκη.

«Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν τη συγκεκριμένη επιτροπή (σ.σ.: ΕΕΑ)», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαγοράκης. Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε ορίσει με απόφασή του δύο από τα μέλη της ΕΕΑ. Την ίδια στιγμή, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητάει από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του κ. Αυγενάκη, ο οποίος σημειωτέον ότι συναντήθηκε με τους επικεφαλής των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ πριν από μερικές ημέρες, προκειμένου να λάβουν από κοινού αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το όλο ζήτημα λοιπόν είναι φανερό πως προσλαμβάνει πολιτικές διαστάσεις, με το μεγαλύτερο φόβο για την κυβέρνηση ν’ αποτελεί το ενδεχόμενο να «κοπεί» η Ελλάδα στα δύο και ν’ αποκτήσει σοβαρό πρόβλημα η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπως είχε συμβεί π.χ. με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμφωνία των Πρεσπών. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται, εξάλλου, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί ν’ αντιδράσουν βορειοελλαδίτες βουλευτές της ΝΔ κι αν θ’ ακολουθήσουν το παράδειγμα Ζαγοράκη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το Μαξίμου επιχειρεί προκαταβολικά να παρέμβει κατευναστικά και ν’ αποστασιοποιηθεί μέσω της δήλωσης Αυγενάκη από την απόφαση της ΕΕΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις