Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Πολάκης απαντά σε δικαστές και εισαγγελείς: Είστε προβλέψιμοι

Ο Πολάκης απαντά σε δικαστές και εισαγγελείς: Είστε προβλέψιμοι

Πόλεμο με τους δικαστές και τους εισαγγελείς άνοιξε ο Παύλος Πολάκης. Έναν “πόλεμο” που συνεχίζεται.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θέλησε να απαντήσει στην οργισμένη ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Μια ανακοίνωση – απάντηση σε προηγούμενη ανάρτηση στο Facebook που είχε κάνει την Τετάρτη (02.01.2018) ο Παύλος Πολάκης.

Στη νέα του ανάρτηση, ο κ. Πολάκης χαρακτηρίζει τους δικαστικούς «προβλέψιμους», αφού, όπως λέει, «κάθε φορά που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης μιλάτε για “θεσμική εκτροπή”».

Τους καλεί δε «πριν βγάλετε την ανακοίνωση, καλό θα ήταν να έχετε ενημερωθεί». Και για να τους… ενημερώσει, αναφέρει πως «από τις 31/12/18 έχω αποστείλει ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας τέσσερις αναφορές προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για κάθε μια από τις υποθέσεις που αναφέρονται στην ανάρτηση, ζητώντας να υπάρξει αρμοδίως ο προβλεπόμενος έλεγχος καθώς κατά την εκτίμηση μου οι υποθέσεις αυτές καθυστερούν αδικαιολόγητα».

Ο Παύλος Πολάκης σημειώνει στο κείμενό του πως «δε μίλησα για “πολιτικό χρόνο” όπως τεχνηέντως αναφέρει η ανακοίνωση σας, αλλά για υποθέσεις μείζονος δημοσίου συμφέροντος που πρέπει να ολοκληρωθούν και να τελεσιδικήσουν».

Και κλείνει την ανάρτησή του γράφοντας «πιστεύω πως αναγκαίο θα ήταν η “κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου” να ρυθμιστεί (για τέτοιες υποθέσεις τουλάχιστον) να μετράει σε μήνες και όχι σε δεκαετίες όπως το παρελθόν», φέροντας ως παράδειγμα της υποθέσεις της Siemens και του C4i.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις