Τετάρτη, 19 Ιουν.
29oC Αθήνα

Ο Σταύρος Παπασωτηρίου παραμένει βουλευτής της ΝΔ στη Φλώρινα με απόφαση του Εκλογοδικείου

Ο Σταύρος Παπασωτηρίου παραμένει βουλευτής της ΝΔ στη Φλώρινα με απόφαση του Εκλογοδικείου

Την ένσταση του α΄ αναπληρωματικού βουλευτή της ΝΔ στον νομό Φλώρινας Ιωάννη Αντωνιάδη απέρριψε το Εκλογοδικείο και παραμένει θέση του ο Σταύρος Παπασωτηρίου.

Αναλυτικότερα, ο α’ αναπληρωματικός βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Ιωάννης Αντωνιάδης (έλαβε 4.312 σταυρούς) και οι εκλογείς Ιωάννης Παπαδημητρίου, Χρήστος Κουσίδης και Χρήστος Παναγιωτίδης με ένστασή τους στράφηκαν κατά της εκλογής του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Στέλιου Παπασωτηρίου (έλαβε 4.457 σταυρούς).

Στην ένστασή τους υποστήριξαν ότι ο κ. Παπασωτηρίου έχει κώλυμα εκλογιμότητας. Και αυτό γιατί ενώ ήταν διοικητής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του 18 μήνες πριν από τη διεξαγωγή του εκλογών όπως προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία. Το Εκλογοδικείο έκρινε ότι η έδρα του νοσοκομείου είναι στην Πτολεμαΐδα και δεν εκτείνεται στην περιφέρεια της Φλώρινας και απέρριψε την ένσταση.

Ακόμη, το Εκλογοδικείο με άλλη απόφασή του απέρριψε την ένσταση του εκλογέα Ηλία Βουνισέα κατά του κόμματος «Σπαρτιάτες». Ο κ. Βουνισέας ζητούσε να απαγορευθεί η χρήση του ονόματος «Σπαρτιάτες», καθώς επιφέρει σύγχυση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις