Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αμφισβητεί το αδιάβλητο των εκλογών: Κρατά ψηλά το θέμα των Τεμπών ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αμφισβητεί το αδιάβλητο των εκλογών: Κρατά ψηλά το θέμα των Τεμπών ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιπαράθεση του με την κυβέρνηση, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη του, αμφισβήτησε ευθέως το αδιάβλητο των εκλογών στην χώρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο δεν πήρε πίσω τα όσα  αρχικά είχε  αναφέρει για την τοποθέτηση διεθνών παρατηρητών στις ευρωεκλογές αλλά έκανε και ένα βήμα παραπάνω τονίζοντας ότι δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο των εκλογών.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγάλος έλεγχος στις εκλογές» ανέφερε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας  μάλιστα ότι: «Ξέρουμε ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού. Πώς ξέρουμε ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία και εκλογέων εσωτερικού; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο» .

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι  την συγκεκριμένη στιγμή η κυβέρνηση βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς τα ζητήματα της ακρίβειας και το μεγάλο θέμα των Τεμπών έχουν επιφέρει  ένα ισχυρό χτύπημα στην αξιοπιστία του κυβερνώντος κόμματος , γεγονός που την κάνει πιο ευάλωτη απέναντι στην κρίση των πολιτών.

Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εκμεταλλευτεί πολιτικά την ιστορία της  Άννας Μισελ Ασημακοπούλου και της διαρροής των προσωπικών δεδομένων βάζοντας τον σπόρο της αμφισβήτησης για τις προθέσεις που έχει το κυβερνών κόμμα σχετικά με τις κάλπες του Ιουνίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, αντίθετα με την Χαριλάου Τρικούπη, η οποία εμφανίζεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει θέμα να παραβιαστεί το αδιάβλητο των εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο επιμένει αλλά επιχειρεί να αναδείξει  περισσότερο το θέμα εκθέτοντας ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση.

«Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές»

Στο πλαίσιο αυτό πάντως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε  με αυτοπεποίθηση να ζητά παράλληλα με τις ευρωεκλογές και σε εθνικές κάλπες. «Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές» ανέφερε  χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και οι φαντάροι στο στρατόπεδο έχουμε δημιουργήσει ένα κίνημα στην κοινωνία. Για αυτό και προσπαθούν να με αποδομήσουν».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ωστόσο το πως χειρίστηκε το θέμα του Αλέξη Τσίπρα, αφού από την μία θέλησε να τραβήξει μία κόκκινη γραμμή από το παρελθόν, αλλά από την άλλη να κρατήσει το κομμάτι εκείνο του Αλέξη Τσίπρα που έχει απήχηση στην κοινωνία. «Πρέπει να ξαναζυγιστούμε» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε:  «Έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία».

Την ίδια στιγμή μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα επέμεινε ότι η μεταξύ τους σχέση είναι καλύτερα από ποτέ. «Έχουμε επικοινωνία. Μου έστειλε ευχές. Τον πήραμε και από το στρατόπεδο τηλέφωνο και χάρηκε. Είμαστε καλύτερα από ποτέ. Είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκη. Ο Αλέξης έχει κάνει μεγάλες τομές με την κοινωνία», ανέφερε.

«Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε έτοιμος να είναι «ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», ενώ επεσήμανε ότι «στόχος είναι η μεγάλη ανατροπή, όχι η δεύτερη θέση πρόσθεσε … Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει».

Σε ότι αφορά τη θητεία του στο στρατό, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι: «Ήρθα στη χώρα μας γιατί έγινα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είμαι περήφανος. Με υπερηφάνεια φόρεσα το εθνόσημο», ενώ απάντησε και στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στρατιωτική του θητεία στην Βουλή λέγοντας ότι… «προσβάλλει την ομογένεια και όσους θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα».

Μελετούν τις επόμενες κινήσεις για τα Τέμπη

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει να κρατήσουν ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα των Τεμπών όχι μόνο σε επίπεδο δηλώσεων. Ήδη οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μελετούν τις επόμενες κινήσεις που θα κάνουν, από την στιγμή που η πρόταση για προανακριτική δύο ημερών δεν γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση.

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης θα αρχίσει τις περιοδείες ξεκινώντας από την πατρίδα του, καθώς για τον ίδιο αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές έχασε  ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων οι οποίοι είχαν κατευθυνθεί προς την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα τις επόμενες ημέρες αναμένεται  να ανακοινωθούν  και τα υπόλοιπα ονόματα των  υποψηφίων για τις Προκριματικές εκλογές που θα γίνουν στις 14 Απρίλιου. Μεταξύ των πρώτων 150 υποψηφίων ανακοινώθηκαν είναι οι Νικόλας Φαραντούρης,  Γιώργος Τσίπρας , Δώρα Αυγέρη, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις