Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στον μετεκλογικό Ανδρουλάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στον μετεκλογικό Ανδρουλάκη

Με ενδιαφέρον τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε τις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Όπως έλεγαν στελέχη της Κουμουνδούρου από τις ομιλίες των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη διεφάνη ότι το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκης είναι διχασμένο σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας.

Δηλαδή, παρά πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν να ξορκίζουν το ενδεχόμενο μιας νέας συνεργασίας με την ΝΔ, ενώ από την άλλη συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέκριναν με σφοδρότητα την στάση του ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια που ήταν στην εξουσία.

Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου, ο Νίκος Ανδρουλάκης την επομένη των εκλογών με απλή αναλογική θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς «θα πρέπει να αποφασίσει αν θα γυρίσει στο παρελθόν και στην συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή θα κάνει το μεγάλο άλμα και θα συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται γιατί, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλα τα ενδεχόμενα για τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες είναι ανοικτά καθώς η κατάσταση καθημερινά «πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο».

«Η πιο κρίσιμη δημοσκόπηση είναι ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να βγάλει το μήνα», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας στις τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ ότι ο πληθωρισμός δεν θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί μία πολιτική, η οποία όχι απλώς δεν απαντά στα προβλήματα, αλλά τα πολλαπλασιάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας ως παράδειγμα την εκτόξευση της τιμής των καυσίμων και την κυβερνητική άρνηση να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε: «πολύ γρήγορα θα κριθούν αν μπορούν να αντιμετωπίσουν 9 μήνες ακραίας αισχροκέρδειας». «Πλέον δεν μιλάμε μόνο για το ρεύμα. Η ακρίβεια στα τρόφιμα, στα καύσιμα, το σύνολο του πληθωρισμού διαλύει το λαϊκό εισόδημα», τόνισε.

Ακόμα αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, επισήμανε ότι: «έχουμε μία κυβέρνηση που αντιμετωπίζει το δημόσιο πλούτο σαν σμήνος από ακρίδες». «Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η ΝΔ πέρασε τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωράει σε απευθείας αναθέσεις 5 εκ. χωρίς δημοσίευση…», είπε με νόημα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, προγραμματίζουν αμέσως μετά την συνεδρίαση της ΚΕ εξορμήσεις των στελεχών σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να ενσωματώσουν τα 110.000 μέλη που γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και για να προετοιμάσουν την κατάσταση σε έναν ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις