Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» εκλογές πίσω από την… καταβολή των αναδρομικών

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» εκλογές πίσω από την… καταβολή των αναδρομικών

Το γεγονός ότι οι πληρωμές των αναδρομικών σε 245.000 συνταξιούχους ήρθαν τρείς μήνες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό (θα δοθούν στις αρχές Ιουλίου αντί  τον Οκτώβριο) ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είδαν πίσω από αυτή την κίνηση προετοιμασία της κυβέρνησης για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση βλέπει πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι συνέπειες που θα υπάρξουν στην οικονομία εξαιτίας του κορονοϊού είναι πολλές και σοβαρές και «άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να στήσει κάλπες προκειμένου να απεγκλωβιστεί από την δύσκολη πραγματικότητα που τον περιμένει».

Click4more ΠΟΕΣΥ προς ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρετε το video που προσβάλει την πλειονότητα των δημοσιογράφων

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι μια πιο συστηματική ανάλυση των  ευρημάτων των δημοσκοπήσεων δείχνει ότι οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και προβληματισμένοι σε ό,τι αφορά την οικονομία ενώ παράλληλα δεν θεωρούν ότι η κυβέρνηση κινείται σε σωστή τροχιά.

Λένε ακόμα ότι η ιστορία με το διαφημιστικό πακέτο στα ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι» και την λίστα Πέτσα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση κάνοντας τους πολίτες καχύποπτους.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος σε συνέντευξη του στην διαφαινόμενη οικονομική κρίση επεσήμανε: «Η ύφεση δεν είναι μπροστά μας. Βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση. Και αυτό δεν το λέει ο “υπερβολικός” ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα πρόσφατα στοιχεία  της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία είχαμε μείωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, το τελευταίο του 2019 και το πρώτο του 2020″.

Οι προβλέψεις ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα δείχνουν ότι ο τουρισμός θα αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερα  προβλήματα απ’ ό,τι έχει προβλέψει η κυβέρνηση, καθώς χώρες που τουριστικά προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές  δεν θα ανοίξουν τα σύνορα τους.

Για παράδειγμα ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ θα ανοίξουν τις επικοινωνίες με άλλες χώρες στα τέλη Αυγούστου, η Ρωσία είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει ενώ το Ισραήλ από το οποίο  επισκέπτονταν την χώρα 1.500.000 τουρίστες δεν αναμένεται να ανοίξει  τα σύνορα του σύντομα.

Click4more Παπαδημούλης: Βρόμικη και ανήθικη επίθεση στο πρόσωπό μου

Οι συνέπειες λοιπόν στον χώρο του τουρισμού αναμένεται να είναι πολύ μεγάλες και άρα η  ραγδαία αύξηση της ανεργίας (στον τουρισμό και την εστίαση) είναι δεδομένη.

Την ίδια στιγμή πολλά καταστήματα που άντεξαν την κρίση των τελευταίων δέκα χρόνων  κλείνουν καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα που έχουν μπροστά τους ενώ επιχειρήσεις ανακοινώνουν στους εργαζόμενους ότι το Σεπτέμβριο θα αναγκαστούν να κάνουν απολύσεις καθώς η ύφεση που έρχεται δεν έχει προηγούμενο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέροντας επιγραμματικά τι χρειάζεται για να στηριχτεί η οικονομία της χώρας ανέφερε: «Στήριξη του κόσμου της εργασίας, προστασία του εισοδήματος των πολιτών, ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα». Και πρόσθεσε: «Δεν λέμε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις. Αλλά δεν υπάρχουν και μόνο τα αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί ο κ. Μητσοτάκης».

Όσον αφορά στο προτεινόμενο από την Κομισιόν πακέτο στήριξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτηρίζει ως μια «χρήσιμη υπόμνηση της επιστροφής της πολιτικής», και «μια εναλλακτική στον αδιέξοδο, όπως αποδεικνύεται, δρόμο της λιτότητας και του χάσματος μεταξύ βορρά και νότου», αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Αν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει το πακέτο στήριξης ως λεφτόδεντρο για κάθε λογής ημέτερους, όπως κάνει συστηματικά, τότε σύντομα και θα αποδειχθεί ανεπαρκές και θα μας οδηγήσει σε νέου τύπου μνημόνια».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις