Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις για καταγγελίες περί VIP κλίνες στις ΜΕΘ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις για καταγγελίες περί VIP κλίνες στις ΜΕΘ
Πηγή φωτογραφίας: Reuters (Αρχείου)

Αναλυτικές εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τις VIP κλίνες κορονοϊού στις ΜΕΘ. Οι νέες καταγγελίες από τον Μιχάλη Γιαννάκο έρχονται στον απόηχο των αποκαλύψεων ότι παρέκαμψαν ασθενείς για να δώσουν την κλίνη στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας,

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε την Τετάρτη ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 47 κενές κλίνες ΜΕΘ «και από αυτές οι 12 ήταν κενές χθες το πρωί στην Αττική. Οι νέες καταγγελίες από τον Μιχάλη Γιαννάκο έρχονται στον απόηχο των αποκαλύψεων ότι παρέκαμψαν διασωληνωμένους εμβολιασμένους εκτός ΜΕΘ για να δώσουν την κλίνη στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά.

Όπως είπε μάλιστα ο μάλιστα ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ «ο 58χρονος από το Αγρίνιο μετά τη δημοσιοποίηση του ζητήματος βρέθηκε ΜΕΘ. Αν δεν είχε αναδειχθεί το ζήτημα μπορεί να είχε πεθάνει. Οι δημόσιες κλίνες είναι 950. Οι 647 είναι για κορονοϊό και μέσα είναι 600. Άρα 47 είναι κενές. Γιατί είναι κενές αφού υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός; Τις κρατάνε για ειδικές περιπτώσεις. Μητροπολίτες, πολιτικοί και λοιπά». «Όσοι είναι σε αναμονή δεν είναι κανείς επώνυμος, είναι όλοι λαός» τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος

Σχολιάζοντας ο Νάσσος Ηλιόπουλος τις καταγγελίες που έγιναν ανέφερε ότι «Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας, είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος

Επεσήμανε ακόμα ότι «περισσότεροι από 100 ασθενείς με covid αυτή την στιγμή είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και τόνισε ότι απαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες και αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ακόμα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση καθώς ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε για fake news και για συκοφάντες ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν, χωρίς αμφιβολία ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως αναδεικνύει το θέμα των ΜΕΘ ολο το τελευταίο διάστημα ζητώντας μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσοι είναι οι θάνατοι από τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Η Κουμουνδούρου αναδεικνύει μάλιστα και πρόσφατη δήλωση του χαρακτηριστικά ο διευθυντής Εντατικής στο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα είχε αναφέρει ότι «Οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες. Καμία ελπίδα σωτηρίας δεν υπάρχει εκτός ΜΕΘ, πρόκειται για μία πολύ εξειδικευμένη υπηρεσία προστασίας της ανθρώπινης ζωής».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις