Πολιτική

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για Πολυτεχνειούπολη – «Πανεπιστήμια και εστίες για φοιτητές και όχι για κακοποιούς»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μήνυμα έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την αστυνομική επιχείρηση και τις συλλήψεις στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. «Η κυβέρνησή μας, με πράξεις, είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε δήλωσή του για την επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι «τα Πανεπιστήμια και οι εστίες τους είναι για φοιτητές και όχι για σεσημασμένους κακοποιούς».

«Η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου απέδειξε άλλη μια φορά αυτό που όλοι, δυστυχώς, γνωρίζουμε επί δεκαετίες: Ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας και εγκληματικότητας.

Τα πανεπιστήμιά μας είναι για τους φοιτητές. Οι εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες. Η κυβέρνησή μας, με πράξεις, είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο. Για όλους. Για τους φοιτητές, για τους καθηγητές και τους εργαζόμενους. Καλώ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να ταυτιστούν με το αίτημα της κοινωνίας για ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Και να συνδράμουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, ώστε η ασφάλεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνει προϋπόθεση για την αναβαθμισμένη προοπτική του», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πρόγραμμα 5 δισ. από τη ΔΕΘ – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς για συντάξεις, μισθούς και φόρους
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος παρουσίασε τις βασικές οικονομικές προτάσεις της Κουμουνδούρου, υπερασπίστηκε την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 και έστειλε μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη και τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΘ
Η απάντηση Σιακαντάρη για τη δήλωση Τσίπρα: «Δεν απομακρύνθηκα από την ΕΛΑΣ - Είχα ζητήσει να μη συμμετέχω στα όργανα»
Δημοσιοποιεί μήνυμα πριν από την ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου και δηλώνει ότι παραμένει στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η πρόσφατη αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει τη συζήτηση για τις συνεργασίες στην Κεντροαριστερά
Γιώργος Σιακαντάρης
Κεραμέως για το επίδομα ανεργίας μετά τις δηλώσεις Μαρινάκη: «Δεν είναι θέση της κυβέρνησης»
«Είναι ασφαλιστικό, ανταποδοτικό δικαίωμα - Δεν είναι προνοιακό» ξεκαθαρίζει η υπουργός Εργασίας μετά την πρόταση του κυβερνητικού εκπροσώπου για περιορισμό του βοηθήματος στους δύο μήνες
Κεραμέως και Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 45 λεπτά
Νέα «πυρά» ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη για το επίδομα ανεργίας: «Δεν εκφράζουν προσωπικές απόψεις οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι»
Η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τη διευκρίνιση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η πρόταση για δίμηνη καταβολή ήταν προσωπική θέση - «Οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν»
ΠΑΣΟΚ, ΓΡΑΦΕΙΑ