Πολιτική

Ο Θεοδωράκης προτείνει Αλιβιζάτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντάς τον εξαιρετική περίπτωση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής”, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε τον… εκλεκτό του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Ο Νίκος Αλιβιζάτος θα ήταν μια εξαιρετική περίπτωση για το αξίωμα του Προέδρου, ο οποίος μάλιστα θα μπορούσε να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και να καταστεί εφικτή η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Επίσης, προανήγγειλε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου θα εξειδικεύσει τις βασικές προτάσεις του κόμματός του. Υπογραμμίζει ότι ένας όρος που θα έθετε για να μετέχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση θα ήταν οι υπουργοί της να έχουν κολλήσει ένσημα εκτός πολιτικής.

Θέτει τον πήχη της επιτυχίας του Ποταμιού στο 6,6% που πήρε στις ευρωεκλογές, ενώ για το σενάριο μιας συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ λέει ότι δεν έχει καμία διάθεση να πυροβολεί μαζί με τον κ. Καμμένο ψεκαστικά αεροπλάνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στ. Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Ο ΕΝΦΙΑ δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί

Το “Ποτάμι” καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στοιχεία για το ΣΔΟΕ

Ποτάμι: “Κολάζ πολιτικών σκοπιμοτήτων” το αντιρατσιστικό

Στ. Θεοδωράκης στο “Der Spiegel”: Δεν θα κυβερνήσουμε μόνοι μας, αλλά στο πλαίσιο μιας “συνωμοσίας του καλού”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 16
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115