Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ο Τσίπρας λέει την “αλήθεια” για την Συμφωνία των Πρεσπών! video

Συμφωνία των Πρεσπών
Φωτογραφία από Facebook / Alexis Tsipras

Με ένα… promo βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας λέει πως “ήρθε η ώρα να μάθουμε την αλήθεια” για την Συμφωνία των Πρεσπών.

“Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα όχι μόνο για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Eδραιώνει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας”. Αυτό είναι το μήνυμα που συνοδεύει το νέο βίντεο που παρουσιάζεται μέσα από τον λογαριασμό του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Facebook.

Η χρονική στιγμή… καθόλου τυχαία. Σήμερα, Δευτέρα 21.01.2019, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά το πέρας της οποίας η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει για συζήτηση και ψηφοφορία στην Βουλήγ, πιθανότατα το βράδυ της Πέμπτης, 24.01.2019.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, λοιπόν, ο πρωθυπουργός αποφασίζει να δημοσιοποιήσει αυτό το βίντεο, με το οποίο ουσιαστικά υπερασπίζεται την Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο… πνεύμα παλαιότερων βίντεο παρόμοιου ύφους, το σημερινό ξεκινά με μια γυναικεία φωνή να λέει: “Ήρθε η ώρα να μάθουμε την αλήθεια. Με την Συμφωνία των Πρεσπών, θωρακίζουμε την Μακεδονία μας. Με την αυτοπεποίθηση που νικάει τον φόβο και την αδράνεια, ανοίγουμε το δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης”.

Και συνεχίζει αναλυτικά: “140 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία. Δηλαδή Δημοκρατία της  Μακεδονίας. Οι γείτονές μας, αλλάζουν το όνομα της χώρας τους σε Βόρεια Μακεδονία και ο όρος Μακεδονία, χωρίς άλλο προσδιορισμό, μένει στην Ελλάδα.

Παίρνουμε πίσω την ιστορία μας. Ικανοποιείται η από 25ετίας εθνική μας θέση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Οι γείτονές μας διαχωρίζουν την ταυτότητά τους, αναγνωρίζοντας ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική και ότι ο πολιτισμός τους δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική κληρονομιά.

Συμφωνία των Πρεσπών

Με την Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζουμε ιθαγένεια και όχι τις εθνότητες που τις απαρτίζουν. Αφαιρούνται οι αλυτρωτικές αναφορές από τα σχολικά βιβλία. Αλλάζουν τα ονόματα μνημείων, υποδομών και δημοσίων χώρων. Αφαιρείται το 16άκτινο αστέρι της Βεργίνας από κάθε σύμβολο των γειτόνων μας και η χρήση του περνά αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Διασφαλίζεται η γεωπολιτική σταθερότητα και συνεργασία και περιορίζεται η επιρροή τρίτων στα βόρεια σύνορά μας. Ο Διονύσιος Σολωμός είπε ότι εθνικό είναι το αληθινό. Η Συμφωνία των Πρεσπών γίνεται ο ακρογωνιαίος λίθος των Βαλκανίων της φιλίας, της συνεργασίας και της συναδέλφωσης των λαών. Μάθε την αλήθεια“.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο του Αλέξη Τσίπρα για την Συμφωνία των Πρεσπών

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουμε το δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα όχι μόνο για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Eδραιώνει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας. https://government.gov.gr/simfonia-ton-prespon-apantisis-se-sichna-erotimata/?fbclid=IwAR2zfBrSQK2swRmUPnDHf53gTcRoZf3j4fG0Bm7kh4uQotFdBdW0UkfumGI

Gepostet von Alexis Tsipras am Montag, 21. Januar 2019

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις