Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Τσίπρας πολώνει, ο Δραγασάκης οραματζεται

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Βρισκόμαστε στα μισά της προεκλογικής περιόδου, και η χώρα φαίνεται να αναζητά πρωθυπουργό! Ο Αλέξης Τσίπρας και σε μεγαλύτερο βαθμό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ίσως λόγω της προσωρινότητας στη αρχηγία της ΝΔ, μάλλον αποφεύγουν να αναδείξουν την καταλληλότητα τους για την πρωθυπουργία

Και οι δύο γνωρίζουν ότι η αυτοδυναμία όπως προκύπτει με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις είναι όνειρο φθινοπωρινής νυχτός και ως εκ τούτου μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Άλλωστε δανειστές και αγορές μπορεί να παρακολουθούν διακριτικά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και να μην παρεμβαίνουν προς αποφυγή παρεξηγήσεων και αντι-συσπειρώσεων, έχουν στείλει ωστόσο τα μηνύματά τους για άμεση συγκρότηση κυβέρνησης την επομένη κιόλας των εκλογών ώστε να τρέξουν τα προαπαιτούμενα, 52 τον αριθμό, και το πρόγραμμα γενικότερα.

Ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο αυτό επιδίδεται σε έναν αγώνα εικονικής πόλωσης και σύγκρουσης με τη ΝΔ και τον κ. Μεϊμαράκη με σκοπό να συσπειρώσει κυρίως τις σκορπισμένες στα τέσσερα σημεία του πολιτικού ορίζοντα δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείοντας συνεργασία με την ΝΔ και αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα της συνεργασίας με ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ υπό όρους όμως και προϋποθέσεις.

Την ίδια ώρα που η Κουμουνδούρου αποκλείει σενάρια “μεγάλου συνασπισμού” διακρίνοντας έξωθεν παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση, ο Γιάννης Δραγασάκης, το όνομα του οποίου “παίζει” για πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, μίλησε ανοιχτά για το όραμα του, που “δεν είναι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας, είναι κυβερνήσεις προγραμματικών συνεργασιών” καθώς “η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με ευρεία, ισχυρή κι όσο γίνεται πιο συμπαγή πλειοψηφία”.

Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι τα δύο debate θα κρίνουν τον νικητή των εκλογών και για αυτό το λόγο το “φροντιστήριο” στον πρώην πρωθυπουργό από το επικοινωνιακό επιτελείο για την αποψινή πρώτη αναμέτρηση κράτησε δύο μέρες σχεδόν!

Στόχος είναι ο Αλέξης Τσίπρας αφενός να αναδείξει και να τονώσει το πρωθυπουργικό του προφίλ έναντι του Β. Μεϊμαράκη και αφετέρου να αποκαλύψει την ένδεια προγραμματικού λόγου ιδίως της ΝΔ δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στη “διαχωριστική γραμμή” που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ σε ότι αφορά τη εφαρμογή του τρίτου μνημονίου καθώς…”η μάχη συνεχίζεται” για το χρέος, τα κόκκινα δάνεια, τις εργασιακές σχέσεις κ.α.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε