Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο βέλγικος τύπος για τον ανασχηματισμό Τσίπρα

Ο βέλγικος τύπος για τον ανασχηματισμό Τσίπρα

Στην εκτίμηση ότι με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, δίνει το μήνυμα ότι επιθυμεί να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις, καταλήγουν τα ρεπορτάζ του σημερινού Βελγικού Τυπου, που αφορούν τις αλλαγές υπουργών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε ρεπορτάζ της De Tijd υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανασχηματίζει την κυβέρνησή του», επισημαίνεται  ότι ο κ. Τσίπρας προχώρησε προχώρησε στην αντικατάσταση υπουργών, οι οποίοι εναντιώνονταν στη λήψη των σκληρών μέτρων που απαιτούν οι δανειστές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η De Standaard, σε ανυπόγραφο ρεπορτάζ με τίτλο «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας ανασχηματίζει την κυβέρνησή του», σημειώνει ότι κάποιοι υπουργοί, οι οποίοι εξακολουθούσαν να θέτουν προσκόμματα στις ιδιωτικοποιήσεις, τέθηκαν εκτός κυβερνητικού σχήματος από τον Έλληνα πρωθυπουργό, που θέλει να δείξει στους δανειστές ότι είναι αποφασισμένος να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που του ζητούν, προκειμένου να εξασφαλίσει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έως το τέλος του χρόνου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε