Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας απαντά στον Μανώλη Χριστουδουλάκη: «Πάμε τώρα, να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο Χάρης Δούκας δίνει σήμερα την απάντησή του στον Μανώλη Χριστοδουλάκη, που χθες δήλωσε ανοιχτά τη στήριξή του στον δήμαρχο Αθηναίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω έντονου αναβρασμού στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Χάρη, πάμε;» ρώτησε δημόσια χθες ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, με τον Χάρη Δούκα να απαντά σήμερα, Πέμπτη (27.06.24): «Πάμε, να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης του 21ου αιώνα».

«Το αύριο είναι αργά, πάμε τώρα», τονίζει, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μία φωτογραφία, όπου απεικονίζεται ο ίδιος μαζί με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. 

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Δούκα έχει ως εξής:

«Πάμε,

για να εμπνεύσουμε ξανά και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή.

Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, για να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης του 21ου αιώνα, των μεγάλων αλλαγών και των αξιών.

Τον δρόμο αυτόν, κανείς δεν μπορεί να τον διαβεί μόνος του.

 

Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα.

Τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ, για την πατρίδα.

Το αύριο είναι αργά.

Πάμε Τώρα!»

«Χρειαζόμαστε γενναία αλλαγή! Χάρη, πάμε;»

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή του ανάρτηση ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωνε ότι «η ελπίδα θέλει υπέρβαση και επιλογές που ενώνουν δυνάμεις», τονίζοντας ότι «δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, δεν έχουμε την πολυτέλεια των προσωπικών εγωισμών, δεν έχουμε το περιθώριο να αναλωνόμαστε σε ατέρμονες και αυτοαναφορικές διεργασίες την ώρα που η κοινωνία αποζητά διέξοδο έκφρασης. Και την ζητά τώρα. Την ζητά από εμάς, αλλά δεν θα μας περιμένει».

«Πιστεύω βαθιά, πως η φωνή και τα ”θέλω” της κοινωνίας δεν ορίζονται από τα ”εγώ” ή την προσωπική φιλοδοξία. Προσωπικά ήξερα πάντα να την υπερβαίνω. Το ίδιο επιλέγω και τώρα. Γνωρίζοντας, λοιπόν, το βάρος μιας ευθύνης που μοιράζεται, για μένα είναι σαφές ποιο μοντέλο μπορεί να ενώσει δυνάμεις, να μεγαλώσει την παράταξη, να κερδίσει τη ΝΔ, να δώσει διέξοδο διακυβέρνησης σε μία κοινωνία με ανάγκες και προβλήματα. Και τελικά, να δώσει προοπτική νίκης για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ που ονειρευόμαστε», δήλωνε. 

«Χρειαζόμαστε μια γενναία, τολμηρή Αλλαγή. Για την παράταξη, για την πατρίδα! Χάρη πάμε;», κατέληγε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Το κείμενο του Μανώλη Χριστοδουλάκη

«Η παράταξη βρίσκεται σε μία κρίσιμη, ιστορική καμπή. Η ίδια η πολιτική συγκυρία μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, δεν έχουμε την πολυτέλεια των προσωπικών εγωισμών, δεν έχουμε το περιθώριο να αναλωνόμαστε σε ατέρμονες και αυτοαναφορικές διεργασίες την ώρα που η κοινωνία αποζητά διέξοδο έκφρασης. Και την ζητά τώρα. Την ζητά από εμάς, αλλά δεν θα μας περιμένει.

Η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτεία και τους θεσμούς της, οι διχαστικές φωνές του δήθεν αντισυστημισμού της ακροδεξιάς που καραδοκούν, αλλά και οι μεγάλες ευκαιρίες και προκλήσεις της χώρας, διαμορφώνουν μια ανυπέρβλητη κοινωνική επιτακτικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο. Οφείλει με όρους αυτοπεποίθησης και εξωστρέφειας να κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας και της δημιουργίας, δυνάμεις ασυμβίβαστα προοδευτικές, σφυρηλατημένες με το βάρος του αξιακού φορτίου της δημοκρατικής παράταξης. Οφείλει να εμπνεύσει την νέα γενιά της πατρίδας μας, και κυρίως, να βάλει τον πήχη ψηλά.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Ζητάμε περισσότερα και τα διεκδικούμε.

Η παράταξη ανήκει σε όλους εμάς, ανήκει στους εμφανείς και αφανείς αγωνιστές της, σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της χώρας. Σε κάθε κοιτίδα αγωνίας και προβληματισμού, όπου γεννιέται προσδοκία και ελπίδα.

Και η ελπίδα θέλει υπέρβαση, απαιτεί από εμάς επιλογές τολμηρές. Επιλογές που ενώνουν δυνάμεις, αντί να διχάζουν.

 

Γνωρίζω καλά, πως βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που κανείς δεν μπορεί να περπατήσει μόνος του. Πως στο κρίσιμο σταυροδρόμι, αυτό που έχει αξία είναι οι προτεραιότητες που βάζεις. Ο αγώνας για την πατρίδα σου, η πίστη στην ψυχή της παράταξης, η αφοσίωση στις ιδέες και τις αρχές σου.

Πιστεύω βαθιά, πως η φωνή και τα «θέλω» της κοινωνίας δεν ορίζονται από τα «εγώ» ή την προσωπική φιλοδοξία. Προσωπικά ήξερα πάντα να την υπερβαίνω. Το ίδιο επιλέγω και τώρα.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, το βάρος μιας ευθύνης που μοιράζεται, για μένα είναι σαφές ποιο μοντέλο μπορεί να ενώσει δυνάμεις, να μεγαλώσει την παράταξη, να κερδίσει τη ΝΔ, να δώσει διέξοδο διακυβέρνησης σε μία κοινωνία με ανάγκες και προβλήματα. Και τελικά, να δώσει προοπτική νίκης για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ που ονειρευόμαστε.

Χρειαζόμαστε μια γενναία, τολμηρή Αλλαγή. Για την παράταξη, για την πατρίδα!

Χάρη πάμε;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη που διέκοψε τον Παπαστεργίου στον αέρα: «Με γείωσε για να απαντήσει στον Κυριάκο;»
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ώρα που βρισκόταν σε ζωντανή ραδιοφωνική σύνδεση - Η αυθόρμητη αντίδραση της δημοσιογράφου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου
Διονύσης Τεμπονέρας για Pizza Fan: Πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους
Ο τομεάρχης Εργασίας της ΕΛΑΣ ζητά τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και τη θέσπιση πλαισίου προστασίας για αντίστοιχες περιπτώσεις εργοδοτικής αφερεγγυότητας ή παρανομιών
Διονύσης Τεμπονέρας, ΕΛΑΣ
Μητσοτάκης από Κιλκίς: «Θέλουμε 40άρια στις εκλογές, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε με ακυβερνησία»
Ο πρωθυπουργός έθεσε τα διλήμματα για τις κάλπες του 2027, αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή και στις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεία Κιλκίς 37
Ανδρουλάκης από Δράμα: «Η περιφέρεια οδηγείται σε παρακμή» – Αιχμές για το ελληνοβουλγαρικό μνημόνιο και τα κειμήλια της Μονής Εικοσιφοίνισσας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Δράμα
Λευτέρης Αυγενάκης για τα στημένα παιχνίδια στο μπάσκετ: «Όλα στο φως» – Τι είπε για τις αλλαγές στις ομοσπονδίες
Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στις καταγγελίες, ζητώντας απόδοση ευθυνών με σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας και υπερασπιζόμενος την ανανέωση των διοικήσεων
Λευτέρης Αυγενάκης