Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Χάρης Δούκας για το «γκλοπ μπάτσου» σε δημοτικό συμβούλιο: Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι

Ο Χάρης Δούκας για το «γκλοπ μπάτσου» σε δημοτικό συμβούλιο: Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι

Αντιδράσεις προκάλεσε η λέξη «μπάτσοι» με την οποία χαρακτήρισε τους αστυνομικούς ο Χάρης Δούκας, κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κι ενώ είχαν εισέλθει στην αίθουσα κάτοικοι των Εξαρχείων.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας μιλώντας την Τετάρτη (27.03.2024) σε πολίτες ανέφερε μεταξύ άλλων «είδατε εδώ γκλοπ μπάτσου;», με αποτέλεσμα να εγείρει την οργή του βουλευτή της ΝΔ., Θάνου Πλεύρη.

Ο Θάνος Πλεύρης σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέροντας πως «ο Δήμαρχος Αθηναίων, εκτός του ότι δεν ελέγχει την κατάσταση στο ΔΣ, δυστυχώς χρησιμοποιεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αντί για τον όρο αστυνομικός, τον χυδαίο χαρακτηρισμό «μπάτσος», λέγοντας επι λέξει «είδατε εδώ μέσα γκλομπ Μπάτσου;», προσβάλλοντας τους αστυνομικούς».

Η Αστυνομία και τα συνδικαλιστικά της όργανα εξέφρασαν επίσης «την οργή» τους προς τον Δήμαρχο, τον οποίο κατηγόρησαν για «απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά».

Ο δήμος Αθηναίων απάντησε το απόγευμα της Παρασκευής (29.03.2024), στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας που προηγήθηκε, σχετικά με λέξη που φέρεται να ακούστηκε προχτές το βράδυ.

Η δημοτική Αρχή κάνει λόγο για «μονταζιέρα», τονίζει πως ο Χάρης Δούκας απλώς επανέλαβε φράση ενός δημότη, μόνο για τη διαψεύσει και καταλήγει με τη λέξη «ντροπή».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων αναφέρει:

«Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι. Ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε, για να τη διαψεύσει, φράση δημότη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε “γκλοπ μπάτσου”. Η φράση του δημότη “κόπηκε” σκοπίμως από το βίντεο που διακινήθηκε.

Όσο για την ανακοίνωση των συνδικαλιστών των αστυνομικών και τις αναφορές περί “κατωτέρων” για το πρόσωπο του Δημάρχου, απαντάμε με μια λέξη: Ντροπή!.ΥΓ.: Είναι δυνατόν συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετούν και να προωθούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του γνωστού σε όλους Πλεύρη;».

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας:

Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη ΔΟΥΚΑ, προς το σύνολο των Αστυνομικών της Χώρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου χαρακτήρισε τους Αστυνομικούς με την πεζοδρομιακή λέξη «μπάτσοι».

Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος, αδυνατεί να αντιληφθεί το ολίσθημα που διαπράττεται, όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο μετέρχεται φράσεις οι οποίες δε συνάδουν με το δημόσιο λόγο και σε κάθε περίπτωση η κοινωνία όχι μόνο τις έχει καταδικάσει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που προσβλέπει και επιζητεί καθημερινά την αποτελεσματική προσφορά αστυνομικών υπηρεσιών.

Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίζεται η δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του εργαζόμενου Αστυνομικού, αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά, να στιγματίσουμε δημοσίως τη συμπεριφορά των λεγόμενων «προοδευτικών» και όχι μόνο.

Υ.Γ.: Ας μην λησμονούμε, όμως, ότι «οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων»…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις