Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συνεργασία με το κόμμα του Πολακισμού

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συνεργασία με το κόμμα του Πολακισμού
Eurokinissi
 

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με τις ευρωεκλογές του 2024 να έρχονται, τα σενάρια κοινής καθόδου απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα όλο και συχνότερα.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έδωσε έμμεσα την απάντησή του στον Χρήστο Σπίρτζη και την πρότασή του περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές του ερχόμενου έτους.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «δεν υπάρχει καμία συνεργασία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει ως κεντρική ιδεολογία τον Πολακισμό».

Τόνισε πως «αν πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει σανίδα για να σωθούν πολιτικά, κάνουν λάθος» και συνέχισε πως «όποιος αγκαλιάζει αυτά τα ”στελέχη” προερχόμενα σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από τη ΝΔ, είναι σαν να μην πιστεύει σε επιλογές όπως του Χάρη Δούκα που αγκάλιασε ο κόσμος».

Μιλώντας στο Action24, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμα πως ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων και εκλεκτός της Χαριλάου Τρικούπη, Χάρης Δούκας ήταν ένα πρόσωπο ελκυστικό με πρόταση για τον δήμο και εκτίμησε πως αν ήταν άλλος υποψήφιος στην θέση του, θα έχανε.

Ωστόσο, αποτιμώντας τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ανέφερε ότι «την δεύτερη Κυριακή (σ.σ. 15.10.2023) ο κόσμος έστειλε ένα μήνυμα. Είπε ”όχι” στην παντοδυναμία της ΝΔ».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο Action24: 

 

Μόλις τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Σπίρτζης επανήλθε λέγοντας ότι «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν κοινό μέτωπο, να βρουν την ελάχιστη πολιτική συμφωνία που θα τους επιτρέψει τη συμπόρευση».

«Έχουμε το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση και την οικοδόμηση μίας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας προοδευτικής κατεύθυνσης» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις