Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στην ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό του συμβούλιο.

“Μια αποτυχημένη απολογία” είδε η Νέα Δημοκρατία στην ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ το ΚΚΕ σημειώνει πως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αφορούν “διευκολύνσεις και προνόμια στους ομίλους […] μισθούς πείνας και δουλειά με ημερομηνία λήξης για τους εργαζόμενους”.

Από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζει πως “Η αισιοδοξία είναι καλή, η πολλή αισιοδοξία καταντά αφέλεια.”

ΝΔ: Αποτυχημένη απολογία για την πολιτική του

“Η εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι μια αποτυχημένη απολογία για την πολιτική του”, τονίζει η ΝΔ και σημειώνει: “Ούτε μια λέξη για τη μείωση του αφορολόγητου, ούτε μια λέξη για την περικοπή των συντάξεων και του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, ούτε μια λέξη για τα σκληρά μέτρα που έχουν την υπογραφή του”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει επίσης ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε κατ’ επανάληψη, στο παρελθόν, ότι δεν θα επιβάλει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. “Με την ανικανότητα, τις ιδεοληψίες και τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, οδήγησε τη χώρα στην ύφεση. Οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές, δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση”, καταλήγει η Πειραιώς.

ΚΚΕ: Προνόμια για τους ομίλους, μισθοί πείνας για τους εργαζόμενους

“Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα της συμφωνίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η εκτίναξη της φτώχειας του λαού, ενώ πάνω στο τραπέζι θα παραμένουν και οι άλλες απαιτήσεις του κεφαλαίου, έτσι όπως εκφράζονται από το ΔΝΤ, την ΕΕ και το ΣΕΒ στη χώρα μας. Όσο για το στόχο της ανάπτυξης στον οποίο συναντιούνται ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα, ο πρωθυπουργός σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο περιέγραψε το περιεχόμενο του: διευκολύνσεις και προνόμια στους ομίλους, για να είναι κερδοφόρες οι επενδύσεις τους, μισθοί πείνας και δουλειά με ημερομηνία λήξης στους εργαζόμενους.”

Ένωση Κεντρώων: Η πολλή αισιοδοξία

“Η κυβέρνηση θεωρεί ότι εντός του Μαΐου θα έχει κλείσει την αξιολόγηση και θα έχει νομοθετήσει τα μέτρα που την συνοδεύουν στη Βουλή. Υπάρχουν ωστόσο ανοιχτά ζητήματα, εργασιακά, πώληση της ΔΕΗ, ανυπαρξία επενδύσεων και μηδαμινή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις. Θεωρεί στα αλήθεια, η κυβέρνηση ότι οι ξένοι θα συζητήσουν για το χρέος χωρίς πρόοδο επί όλων αυτών των ζητημάτων; Θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι οι ξένοι δεν θα επιμείνουν στις μεταρρυθμίσεις και θα αρκεστούν στις προφορικές διαβεβαιώσεις μιας κυβέρνησης που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ; Η αισιοδοξία είναι καλή, η πολλή αισιοδοξία καταντά αφέλεια.”

Ποτάμι: Σοβαρότητα και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έννοιες ασύμβατες

“O κ.Τσίπρας είπε στους υπουργούς του, σύμφωνα με το κυβερνητικό non paper ότι μπορούν να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, “αρκεί να δουλέψουμε σοβαρά”. Αναγκαία επισήμανση 26 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας. Απαραίτητη επίσης η σύστασή “καμιά κωλυσιεργία, υπέρβαση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για να επιταχυνθούν τα μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ”, καθότι απευθυνόταν σε αυτούς που κυρίως κωλυσιεργούν.
Καλή Ανάσταση (για άλλη μια φορά).”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε