Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι αποκαλύψεις του Σ. Θεοδωράκη για τις δραματικές στιγμές του δημοψηφίσματος

Οι αποκαλύψεις του Σ. Θεοδωράκη για τις δραματικές στιγμές του δημοψηφίσματος

Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και την επικράτηση του ΟΧΙ που μετατράπηκε σε ΝΑΙ μέσα σε μία νύχτα, ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο Facebook θέλησε να μοιραστεί στιγμές από την τότε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει πως το κλίμα ήταν βαρύ και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας όχι σε πολύ καλή κατάσταση. Αποκαλύπτει δε πως ο κ. Μεϊμαράκης του έκανε διαρκώς επιθέσεις και ο Αλέξης Τσίπρας απαντούσε χωρίς όρεξη και χωρίς σιγουριά.

Τότε το λόγο πήρε ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως αναφέρει, τους είπε: “Αν θέλετε να πει ο καθένας τη δική του ιστορία ας το κάνουμε, αλλά η Ευρώπη περιμένει ένα ‘’ναι’’ ή ένα “όχι””.

Στα λεγόμενά του πήγε να αντιδράσει ο Πάνος Καμμένος κοιτώντας τον Αλέξη Τσίπρα για να λάβει κάποια επιδοκιμασία, αλλά ο πρωθυπουργός είχε σκυμμένο το κεφάλι.

Όπως αποκαλύπτει η πρόταση να φύγουν οι πρακτικογράφοι ήταν δική του και τελικά έγινε δεκτή, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ενημέρωσε πως θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ για το εάν υπάρχει συμφωνία αρχηγών.

Σημειώνει πως μετά από πολλά διαλείμματα και συνεχείς διαβουλεύσεις υπάρχει συμφωνία να βγάλουν ένα κείμενο με τις υπογραφές όλων εκτός του κ. Κουτσο΄μπα από το ΚΚΕ. Όπως αναφέρει “στην αρχή πήγε να υπαγορεύσει κάτι ο Τσίπρας. Τον σταματάμε και του εξηγούμε ότι πρέπει να πούμε ένα ξεκάθαρο ναι και όχι μισόλογα.

Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκαλύπτει πως είχε ετοιμάσει ένα σκελετό του κειμένου στο διάλειμμα και αντίστοιχα είχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις δικές του σημειώσεις. Μετά από τις προσθαφαιρέσεις που απαιτούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν έτοιμο το κείμενο. Και καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωράκης λέγοντας πως αυτές ήταν “οι 356 λέξεις που μας κράτησαν στην Ευρώπη»”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε