Πολιτική

Οι ειδήσεις σήμερα [14/10] στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016) εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά όλα τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα που έχουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Φοβερό παρασκήνιο για Μνημόνιο- δραχμή»: Η εφημερίδα γράφει ότι: «βόμβα από τα WikiLeaks για το τηλεφώνημα Κλίντον (με εντολή του πλανητάρχη) στον Τσίπρα: Πες «ναι» και ξέχνα το «όχι» του δημοψηφίσματος. Σκόρπιες πληροφορίες για «συμφωνία» επιστροφής σε εθνικό νόμισμα με δώρα τα πετρέλαια».

ΕΘΝΟΣ: «Ο νέος χάρτης για ενισχύσεις σε 41 κλάδους»: Η εφημερίδα σημειώνει: «επιδότηση έως 55% για επενδυτικά σχέδια στον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα. Τα ποσοστά χρηματοδότησης για όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα μυστικά του αναπτυξιακού νόμου για τους αγρότες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ο Τσίπρας ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία»: Η εφημερίδα γράφει ότι: «σάλος στο πολιτικό σκηνικό από βιβλίο με «αξιολογήσεις» του Γάλλου προέδρου που κυκλοφόρησε χθες. «Η Ελλάδα μας κατέθεσε αίτημα εκτύπωσης δραχμών στη Ρωσία» εκμυστηρεύθηκε ο Ρώσος πρόεδρος στον Ολάντ».

ΕΣΤΙΑ: «Τα κριτήρια του ανασχηματισμού»: Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ευθύνη του κ. Τσίπρα έναντι της χώρας. Προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, αλλά και το ηγετικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποδέχονται την πρόκληση που τους θέτει η ηγεσία της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως».

Η ΑΥΓΗ: «Βούληση και σχέδιο για κοινωνική ευημερία»: Σύμφωνα με την εφημερίδα : «μήνυμα προς τους δανειστές: «τηρήστε τις δεσμεύσεις σας για το χρέος. Το «θα δούμε» δεν θα γίνει αποδεκτό». Προτεραιότητες: η στήριξη της εργασίας με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας, η συνέχιση του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, η ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ένας ΣΥΡΙΖΑ αλλιώτικος»: Η εφημερίδα γράφει ότι: «Ο Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε εμμέσως ανασχηματισμό τονίζοντας ότι «κανένας υπουργικός θώκος δεν είναι δεδομένος». Ανέλαβε την ευθύνη για τη δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και αναγνώρισε ότι «δεν μπορεί να χαράζεται κυβερνητική πολιτική χωρίς το κόμμα»».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Το παρασκήνιο με Ολάντ, Πούτιν»: Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: « πολλά ερωτήματα, αλλά και έντονο παρασκήνιο, για όσα διημείφθησαν το δραματικό διάστημα περί το κρίσιμο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αναδεικνύονται από όσα φέρεται να έχει αποκαλύψει ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ σε δημοσιογράφους της «Μοντ»».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «ΚΚΕ: Επαναφέρουμε την πρόταση για πλήρη προστασία της λαϊκής κατοικίας»: Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «εκβιασμοί, διορίες και δεσμευτικοί όροι-θηλιά στον λαιμό των λαϊκών οικογενειών αποτελούν τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τη (μη) προστασία της λαϊκής κατοικίες. Κατάργηση των άδικων και αντιλαϊκών φόρων. Φορολογία 45% στο κεφάλαιο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Πολιτικά θραύσματα μιας σκοτεινής επίθεσης»: Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «προβληματίζει και ανησυχεί η νέα σκοτεινή επίθεση με στόχο τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Η βόμβα που εξερράγη χθες στην είσοδο της κατοικίας όπου διαμένει η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, εκτός των άλλων προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις για το γεγονός ότι προσφάτως είχαν αποσυρθεί οι αστυνομικοί που είχαν επιφορτισθεί με τη φύλαξή της».

KONTRA NEWS: «Βρέθηκαν τα μαύρα λεφτά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ»: Η εφημερίδα γράφει ότι «το γιγαντιαίο σκάνδαλο με το μαύρο χρήμα, που γέμιζε τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φέρνει στην επιφάνεια η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, επιχειρηματιών, εργολάβων, μεσαζόντων και άλλων νταλαβεριτζήδων».

Οικονομικές εφημερίδες

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Δεκαετής κλοιός για τους οφειλέτες»: Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ηλεκτρονικό «σκανάρισμα» στα περιουσιακά στοιχεία όλων των οφειλετών του Δημοσίου. Ανοίγουν θυρίδες, ελέγχονται τραπεζικές καταθέσεις. Διαχωρίζονται οι οφειλές ύψους 92 δισ. σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Οι τράπεζες ρίχνουν το γάντι σε κακοπληρωτές»: Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μόνο η «έμπρακτη μετάνοια» θα σώσει από τις εις βάρος τους νομικές ενέργειες τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που ευθύνονται με περίπου 20 δισ. προβληματικών δανείων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης κατά Πατούλη: Πορίσματα «φωτιά» για την Περιφέρεια Αττικής – Ζητά διώξεις, συλλήψεις και επιστροφή χρημάτων
Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον οικονομικό εισαγγελέα για συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ και τη διαχείριση του ΕΔΣΝΑ - «21 μήνες στο συρτάρι είναι αρκετοί»
Παύλος Πολάκης και Γιώργος Πατούλης
Τσίπρας στη Libération: Φόρος στον πλούτο και προοδευτικό μέτωπο απέναντι στην Ακροδεξιά
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΕΛΑΣ μιλά για την επιστροφή της Αριστεράς στη διακυβέρνηση, υπερασπίζεται την επιλογή του 2015 και προειδοποιεί ότι οι ανισότητες τροφοδοτούν την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη
Αλέξης Τσίπρας
Συρίγος για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Κύπρου: «Δεν θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία» – «Έχουμε λάβει υπόψη όλα τα πιθανά σενάρια»
Η Αθήνα έχει εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια, υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής
Άγγελος Συρίγος, Νέα Δημοκρατία
Δημήτρης Μαύρος: «Στην πρώτη Κυριακή δεν θα έχουμε κυβέρνηση» – «Ο Τσίπρας αναμετράται ξανά με τον εαυτό του» 
Η εκτίμηση του επικεφαλής της MRB για τις εκλογές - Δύσκολη η αυτοδυναμία με τα σημερινά δεδομένα - Η αλλαγή στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ - Ποια κόμματα φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή
Δημήτρης Μαύρος, MRB
6
Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: «Δεν είναι αθώα περιστέρα» – «Τον κατηγορώ ευθέως για την εντιμότητά του»
Στο στόχαστρο του υπουργού Υγείας οι Ποινικοί Κώδικες του 2019 και οι καταγγελίες για τη Βενεζουέλα - «Εντυπωσιοθηρία» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία Βελόπουλου για προανακριτική
Άδωνις Γεωργιάδης, Νέα Δημοκρατία 26