Κυριακή, 16 Ιουν.
31oC Αθήνα

Οι Έλληνες σύνδεσμοι μεταξύ Ράιχενμπαχ και Μαξίμου!

Οι Έλληνες σύνδεσμοι μεταξύ Ράιχενμπαχ και Μαξίμου!

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να περάσει τις Πασχαλινές διακοπές μελετώντας το νέο κυβερνητικό σχήμα, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με την TASK FORCE καθώς ο επικεφαλής της Χόρστ Ράιχενμπαχ δεν ταλανίζεται από αδυναμίες, αγωνίες και πολιτικές ισορροπίες εντός της Ομάδας του, όπως μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Αντιθέτως τα περίπου 60 στελέχη που απαρτίζουν την T.F. βρίσκονται σε οργασμό δουλειάς, εποπτεύουν κάθε κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης, δηλαδή των υπουργών σε κάθε υπουργείο και προωθούν όπως λένε λύσεις με σκοπό κυρίως να εφαρμοστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και οι πολιτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

Μάλιστα αυτές τις ημέρες διορίσθηκε και ένας νέος υπέυθυνος, ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της T.F. και του ευρωπαϊκού σκέλους του τεχνικού κλιμάκιου της Τρόικας. Πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών και το όνομα του είναι Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ ο “σύνδεσμος” του Μεγάρου Μαξίμου με την Ομάδα Δράσης είναι ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Πάντως σε αυτή τη φάση και με βάση την 4η τριμηνιαία έκθεση της που παρουσιάστηκε χθες, η Ομάδα Ράινχεμπαχ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους εξής τομείς:

1. Στη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και ιδίως στα οργανογράμματα των υπουργείων (μείωση δομών και κατά συνέπεια πιθανές απολύσεις δ.υ.)
2. Στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων μέσα από την μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση των έργων αυτών (αυτοκινητόδρομοι…)
3. Στη διευκόλυνση των εξαγωγών, και
4. Στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών μέσα από ειδικευμένους διαπιστευμένους διαμεσολαβητές.

Η ικανοποίηση που υπάρχει για το έργο που παράγεται σε μεταρρυθμιστική κατεύθυνση στους τομείς αυτούς από την Ομάδα Ράινχεμπαχ, καθώς επίσης και στην Υγεία ιδίως στον τομέα του φαρμάκου αποτελούν ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στο “μπλοκάκι” του πρωθυπουργού ενόψει των αποφάσεων του για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκθεση ομάδας Ράϊχενμπαχ: Στα λόγια τα πάμε καλά!

Μαντέψτε πόσο μας κοστίζει την ημέρα το κάθε μέλος της Task Force…

Και ποιοί δεν πήγαν στο πάρτι γενεθλίων του Ράιχενμπαχ!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε