Κυριακή, 14 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιατί οι Γερμανοί ζητούν το “κεφάλι” του Βαρουφάκη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Αίτημα αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, κατέθεσε ο γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, κατά την διάρκεια συνάντησής του με Έλληνα υπουργό.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Real News, υπάρχει αίτημα του Βερολίνου για αποπομπή από το κυβερνητικό σχήμα του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη!

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει… “μπει στο μάτι” του γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φέρεται να τον θεωρεί “εμπόδιο” στην προσπάθεια συνέχισης των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, δεν έχει γίνει επίσημη “κρούση” από τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά έμμεσες επαφές σε πρόσωπα – κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα, παρέμβαση φέρεται να έκανε και ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, ζητώντας το… “κεφάλι” του Γιάνη Βαρουφάκη, κατά την διάρκεια επαφών του με Έλληνα υπουργό, ο οποίος φέρεται να αντέδρασε έντονα στις πιέσεις αυτές.

Τι καταλογίζουν οι Γερμανοί στον Βαρουφάκη:

– Ότι χρησιμοποιεί πολύ στις διαπραγματεύσεις το “αμερικάνικο χαρτί” (με συνεχείς αναφορές σε πιθανή βοήθεια της Ουάσινγκτον

– Ότι με την αίτηση για παράταση “κορόιδεψε” το Βερολίνο, επενδύοντας στα σχέδια του Γιούνκερ για “χειραφέτηση” της Κομισιόν και ανάδειξη του ίδιου ως “ισχυρού άνδρα” στην Ε.Ε.

– Ότι είναι “σκληρό καρύδι” και πως μπορεί να είναι πολύ απρόβλεπτος κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων

Πηγή: Real News

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε