Πολιτική

Αυτοί είναι οι νέοι γ.γ. του ΥΠΟΙΚ- Τους παρουσίασε ο Βαρουφάκης

Στην παρουσίαση και τοποθέτηση των νέων γενικών γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα:

– Γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, αναλαμβάνει ο Νίκος Θεοχαράκης, πανεπιστημιακός, ο οποίος θα έχει και ρόλο στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης (θα συμμετέχει στο Euro Working Group μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων, Γιώργο Χουλιαράκη). Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχαράκης, η διαπραγμάτευση «είναι ένας δρόμος με αγκάθια» και ότι θα λειτουργήσει στη βάση της νωπής λαϊκής εντολής της νέας κυβέρνησης.

– Γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, αναλαμβάνει ο Νίκος Φράγκος, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος είπε ότι θα αξιοποιήσει τους υπαλλήλους του υπουργείου για την παραγωγή μοντέλων και υλικών που χρειάζεται η πολιτική ηγεσία, φεύγοντας από το μοντέλο των συμβούλων.

– Γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι η πληροφορική έχει μπει για τα καλά στον δημόσιο τομέα, αλλά η αξιοποίησή της δεν είναι στον βαθμό που θα έπρεπε.

– Γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, αναλαμβάνει ο δικηγόρος Δημήτρης Κλούρας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο τομέας που αναλαμβάνει είναι μία δύσκολη πρόκληση. Πρόσθεσε δε ότι η δημόσια περιουσία έχει απαξιωθεί και θα προωθήσει την ορθή και συστηματική καταγραφή και ανάπτυξή της.

Αναφορικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι αυτή είναι «ημιανεξάρτητη». Επισήμανε, παράλληλα, ότι το υπουργείο σέβεται απολύτως την ημιαυτονομία της και θέλει να ενισχύσει τη λειτουργία της, ώστε τα έσοδα να είναι αντάξια του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος για τους γενικούς γραμματείς που επιλέχθηκαν.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου. Σύμφωνα με τις καθαρίστριες, δήλωσε κατά τη συνάντηση ότι η διευθέτηση του θέματός τους «είναι ύψιστης συμβολικής και ηθικής σημασίας» και το θέμα της επαναπρόσληψης θα επιλυθεί μέσω νομοσχεδίου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 31
Τσουκαλάς για funds: Την κερκόπορτα την άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ την έκανε λεωφόρο – Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε τις θέσεις της Χαριλάου Τρικούπη για τα κόκκινα δάνεια και κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου
Πλειστηριασμοί