Κυριακή, 19 Μαΐ
21oC Αθήνα

Οι “ουρές” δυσκολεύουν τη δεύτερη αξιολόγηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η μεταρρύθμιση στα εργασιακά μπορεί να περιμένει και δεν απασχολεί και τόσο τη κυβέρνηση, καθώς τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον τα προβλήματα εστιάζονται στις “ουρές” της πρώτης αξιολόγησης ώστε να κλείσει εντός του Σεπτεμβρίου.

Τα προβλήματα με τους δανειστές έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με:

– την αναθεώρηση των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών και του ΤΧΣ
– την μεταρρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου
– την πώληση του 20% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή
– το εποπτικό συμβούλιο του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα επιλέξει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου
– τη σύσταση της Εταιρίας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ ΑΕ)
– την έγκριση από τη Βουλή της συμφωνίας για το Ελληνικό
– τα ειδικά μισθολόγια, για τα οποία πρέπει να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην “παγώσουν” για τα επόμενα δύο χρόνια κ.α

Στο Υπουργείο Οικονομικών ομολογούν ότι μπορούν να υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση και γι΄αυτό το “κόκκινο τηλέφωνο” μεταξύ Αθήνας – Βρυξελλών που συμφωνήθηκε χθες εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τα μάλα ώστε να επιλύονται άμεσα θέματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Πάντως η κυβέρνηση εκτιμά ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει κατατεθεί και θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα κλείσουν τα περισσότερα από τα 15 προαπαιτούμενα της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ και όσον αφορά την εκταμίευση του ποσού προσδιορίζεται χρονικά στις αρχές Οκτωβρίου και αξίζει να σημειωθεί ότι 1,7 δισ. ευρώ, θα διοχετευτεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε