Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οικονομία κάνει η Βουλή

Ο Πρόεδρος της Βουλής
Ο Πρόεδρος της Βουλής

Το καλό παράδειγμα έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μειώνοντας κατά…

 …περίπου 4 δις ευρώ τις δαπάνες για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. «Σου δίνω πάσα να πας και στους υπουργούς και να ζητήσεις να κάνουν το ίδιο στα υπουργεία τους είπε ο κ. Πετσάλνικος στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει για την πρωτοβουλία του, ενόψει και της κατάθεσης αύριο του Σχεδίου του Προϋπολογισμού Δαπανών της Βουλής για το οικονομικό έτος 2010.


Το νοικοκύρεμα προέρχεται από περικοπές στις λεγόμενες ελαστικές δαπάνες. Αφορούν κυρίως σε προμήθειες, επιχορηγήσεις, αμοιβές επιτροπών αλλά και μετακινήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δημόσιες σχέσεις, διαφημίσεις και δημοσιεύσεις, προμήθεια έργων τέχνης κ.λ.π.. Οι δαπάνες της Βουλής για το 2010 μειώνονται κατά 3.887.000 ευρώ, δηλαδή, είναι -1,75% λιγότερες σε σύγκριση με το οικονομικό έτος 2009. Έτσι, ο φετινός προϋπολογισμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα είναι 218.582.000 ευρώ από 221.919.000 που ήταν πέρυσι.


Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία 35 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και μετά δηλαδή, που ο προϋπολογισμός της Βουλής παρουσιάζει μείωση των δαπανών της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε