Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Οικονόμου: Αμήχανη η Τουρκία από το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Γιάννης Οικονόμου: Έρχεται σχέδιο διευκολύνσεων για τη θέρμανση

Στον απόηχο του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Με την αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ξεκίνησε την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου είπε μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός έδειξε ότι είναι ένας βαθυστόχαστος πολιτικός στον κόσμο.

«Ο πρωθυπουργός ανέδειξε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης της σταθερότητας και της ασφάλειας. Μια χώρα που θέλει να γίνει κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου και να συμβάλλει έτσι ενεργά στην απεξάρτηση της Ευρώπης από τα ορυκτά καύσιμα.

Που θέλει την ειρήνη με τους γείτονές της με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», είπε ακόμα.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών με τον Αντονι Μπλίνκεν είπε: «Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η Τουρκία είναι σε τροχιά αμηχανίας και όχι σε ευχάριστη θέση με όσα έγιναν στο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ».

Ερωτηθείς για τα F16 και ποια είναι η εικόνα που αποκόμισε ο πρωθυπουργός όσον αφορά στο αίτημα της Τουρκίας είπε ότι «Τα όσα έθεσε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ συνολικά για την κατάσταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο συνάντησαν την πλήρη κατανόηση της αμερικανικής πλευράς».

Όσον αφορά στην απόκτηση των F35 ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα γίνει διαπραγμάτευση για τους όρους της συμφωνίας και οι όροι θα είναι οι καλύτεροι δυνατοί για την χώρα μας.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις