Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Οικονόμου: «Αναπαραγωγή μύθων» τα περί παρακολουθήσεων – Το δημόσιο δεν έχει κακόβουλο λογισμικό

Οικονόμου: «Αναπαραγωγή μύθων» τα περί παρακολουθήσεων – Το δημόσιο δεν έχει κακόβουλο λογισμικό

Περί «μύθων» και «δημοσιεύματος γεμάτου εικασίες» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι «οι υπηρεσίες ασφαλείας στη χώρα μας δεν χρησιμοποιούν, με οποιονδήποτε τρόπο, κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης».

Αφορμή για την ανακοίνωση του κυρίου Οικονόμου το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» – που στάθηκε αφορμή για καταγγελτικές ανακοινώσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ – και το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι παρακολουθούνταν, πιθανώς με το Predator και υπουργός της κυβέρνησης «που φαίνεται να μην είχε και τόσο καλές σχέσεις με άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού», ενώ άλλο πολιτικό πρόσωπο παρακολουθούνταν από εν ενεργεία αστυνομικούς. 

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου είναι η ακόλουθη:

«Ένα δημοσίευμα γεμάτο εικασίες – από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία, ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα – έγινε αφορμή για βαρύγδουπες αντικυβερνητικές κορώνες. Ουδεμία έκπληξη, αφού, όποιος δεν μπορεί να παράγει πολιτική για τα μεγάλα και σοβαρά, καταφεύγει στην αναπαραγωγή μύθων. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης και οι υπηρεσίες ασφαλείας στη χώρα μας δεν χρησιμοποιούν, με οποιονδήποτε τρόπο, κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις