Πολιτική

Οικονόμου για Credit Suisse: Οι τράπεζές μας εγγυώνται τις καταθέσεις 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η οικονομική και η αναπτυξιακή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση έχει φέρει τις τράπεζές μας σήμερα να βρίσκονται στη θέση που βρίσκονται και να μπορούν να εγγυώνται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών», είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την τραπεζική αναταραχή λόγω της Credit Suisse.

«Παρακολουθούμε», είπε, «με προσοχή το όλο ζήτημα. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη, είναι ασφαλής. Αυτό δεν έχει συμβεί στην τύχη, αλλά μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων, πρωτοβουλιών, νόμων. Είναι αποτέλεσμα της συνολικής οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης που έχει φέρει τις τράπεζες μας σήμερα να βρίσκονται στη θέση που βρίσκονται και να μπορούν να εγγυώνται τις καταθέσεις των Eλλήνων πολιτών».

Καθησυχαστικός είχε εμφανιστεί νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Από το Παρίσι στις γειτονιές, το στοίχημα του «προοδευτικού μετώπου»
Το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόταν τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και μιλούσε για το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου. Λίγες ώρες αργότερα, στο Παρίσι, συναντούσε τον δήμαρχο της πόλης και ζητούσε συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι 6
Οι ΗΠΑ δίνουν μέχρι και 20 εκατ. δολάρια για πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Οι πληροφορίες αυτές για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό», όπως επίσης τους «επιστήμονες», ή «τις μετακινήσεις»
Majid Asgaripour
Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τις NAVTEX Ελλάδας και Κύπρου – «Σαφές το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας»
.«Οι εργασίες του VB Abeille Marengo θα προχωρήσουν βάσει του επιχειρησιακού προγραμματισμού της εταιρείας, σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας»
Abeille Marengo, γαλλικό ερευνητικό 67