Πολιτική

Οικονόμου για Power Pass: Τις επόμενες μέρες οι πληρωμές στους δικαιούχους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα στις επόμενες μέρες θα δουν οι δικαιούχοι του Power Pass στους λογαριασμούς τους τα ποσά της αποζημίωσης για τις υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος έως την 31η Μαΐου. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η αποζημίωση του Power Pass στους πολίτες που πλήρωσαν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 κυμαίνεται από 18 έως και 600 ευρώ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης (12.07.2022) ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε επίσης ότι η οριζόντια στήριξη για τις αυξήσεις στο ρεύμα θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, επίσης, ότι τις προσέχεις ημέρες θα ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση το ύψος του πλαφόν στην παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για στοχευμένη στήριξη όσων έχουν ανάγκη, ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως είναι μια απάντηση σε όσους έλεγαν «δώστε τα πάντα σε όλους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νομού, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίζει με τερτίπια και δεν ρισκάρει την αξιοπιστία του.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου δήλωσε ότι ελπίζει να είναι προσωρινή όπως έχει ανακοινωθεί, γιατί διαφορετικά το πλήγμα που θα υποστεί η Γερμανία θα είναι τέτοιο που το ντόμινο το οποίο θα προκαλέσει θα επηρεάσει όλο τον κόσμο.

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί τον ίδιο αγωγό. «Είναι σε καλύτερη μοίρα και για την ώρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τροφοδοσίας με φυσικό αέριο λόγω της Ρεβυθούσας και της τροφοδοσίας με υγροποιημένο αέριο» είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Η τελευταία συνεδρίαση της σεζόν και η ατζέντα του Νίκου Ανδρουλάκη για την 3η Σεπτέμβρη και τη ΔΕΘ
Από τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να προκύψουν τα βασικά θέματα που θα αποτελέσουν τον καμβά για το περιεχόμενο των εμφανίσεων του Νίκου Ανδρουλάκη το φθινόπωρο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
ΕΛΑΣ: «Μετωπική» για τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Ακρίβεια για τους πολίτες, «δανεικά και αγύριστα» για τη γαλάζια παράταξη
Η ΕΛΑΣ εξαπέλυσε πυρά τόσο για τα «φέσια» των δύο κομμάτων όσο και για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια και τα επιδόματα στους πολίτες
O Αλέξης Τσίπρας
Τασούλας για τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο: «Η απώλειά τους υπενθυμίζει το βαρύ τίμημα όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στο Πυροσβεστικό Σώμα
Κωνσταντινος Τασούλας