Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Ο Ρουμπάτης, εν γνώσει του Τσίπρα, δοκίμασε το Pegasus σε ελληνικά τηλέφωνα

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Ο Ρουμπάτης, εν γνώσει του Τσίπρα, δοκίμασε το Pegasus σε ελληνικά τηλέφωνα

Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις μετά και τα νέα δημοσιεύματα και την δημοσιοποίηση διαλόγων από την υποκλοπή των επικοινωνιών του Κωστή Χατζηδάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του, συνδέει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Γιάννη Ρουμπάτη και τον Αλέξη Τσίπρα με τα λογισμικά Pegasus και Predator.

Ο Γιάννης Οικονόμου κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως «πουλάει “πνεύμα και ηθική”», αλλά, όπως σημειώνει, ο Γιάννης Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν αγορά του Pegasus και φέρεται να είχε επαφές και με πρόσωπα που συνδέονται με το Predator!

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μάλιστα, όλα ήταν εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα.

Στη δήλωσή του, ο Γιάννης Οικονόμου κατηγορεί, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 είχε αποποινικοποιήσει την εμπορία, τη διάθεση και την κατοχή του Pegasus. 

Όλη η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική», ενώ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα δήλωνε άγνοια, φέρεται να διαπραγματευόταν, στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus επί ελληνικών τηλεφώνων. Συνεργάζονταν μάλιστα με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και με το Predator. Επίσης, ενώ κατά την περίοδο 2016-2018 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία, την διάθεση και την κατοχή του. Γιατί;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις