Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Οικονόμου για Τέμπη: Υπερεκτιμήθηκε η αντοχή των πρωτοκόλλων ασφαλείας

Οικονόμου για Τέμπη: Υπερεκτιμήθηκε η αντοχή των πρωτοκόλλων ασφαλείας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

«Είναι ανατριχιαστικά τα όσα ακούσαμε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως για την τραγωδία στα Τέμπη και συγκεκριμένα τις συνομιλίες του σταθμάρχη Λάρισας αμέσως μετά το δυστύχημα που στοίχισε 57 ανθρώπινες ζωές.

Και ο Γιάννης Οικονόμου συνέχισε: «Δυστυχώς αναδεικνύεται με τον πιο εμφατικό τρόπο ένα κομμάτι της αιτίας αυτού του τραγικού δυστυχήματος. Η βασική μας υποχρέωση είναι να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη σε κανένα επίπεδο αυτής της ιστορίας».

Σε ερώτηση για τον συγκεκριμένο σταθμάρχη, ο κύριος Οικονόμου μίλησε για μια «εσωτερική νοοτροπία που υπάρχει στον Οργανισμό, που έφερε σε μια θέση ευθύνης έναν άνθρωπο που δεν είχε την αντίστοιχη εμπειρία».
Και αναρωτήθηκε: «Δεν είναι θέμα μια νοσηρής νοοτροπίας να παίρνουμε έναν που είναι καινούριος στη δουλειά να τον βάζουμε να κάνει τα ρεπό των παλιών»;

Ο κύριος Οικονόμου είπε ότι και από την πλευρά του υπουργείου, υπήρξε μία υπερεκτίμηση «της αντοχής των πρωτοκόλλων ασφαλείας που ίσχυαν, παρά το γεγονός ότι τεχνολογικά ήμασταν πίσω στο συγκεκριμένο κομμάτι».

Επέμεινε ωστόσο ότι «ένα από τα προβλήματα είναι και αυτό της νοοτροπίας, εκφάνσεις της οποίας είδαμε και τώρα. Είδαμε την επόμενη μέρα του δυστυχήματος αναρρωτικές άδειες. Είδαμε μια σειρά από συμπτώματα που όλα μαζί με τις καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού… Αυτή είναι η αποστολή μας. Η ευθύνη μας».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «υπάρχει μία επιτροπή με εμπειρογνώμονες, το κύρος των οποίων δεν αμφισβητείται από κανέναν που θα κάνει τη διοικητική και τεχνική αποτίμηση όλης αυτής της υπόθεσης. Ταυτόχρονα υπάρχει μία δικαστική έρευνα σε εξέλιξη…».

Σε ερώτηση για το πότε θα γίνουν εκλογές, απάντησε:

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι αυτό δεν απασχολεί τον πρωθυπουργό αυτές τις μέρες… Οι προτεραιότητες αυτή την ώρα είναι αλλού»

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις