Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Οικονόμου για το «turkaegean»: Σύντομα η προσφυγή για τη χρήση του όρου

Οικονόμου για το «turkaegean»: Σύντομα η προσφυγή για τη χρήση του όρου

Η Αθήνα είναι έτοιμη να «απαντήσει» στην νέα προκλητική κίνηση της Τουρκίας να κατοχυρώσει τον όρο Turkaegean για εμπορική χρήση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (28.06.2022), ο Γιάννης Οικονόμου αποκάλυψε πως «θα υπάρξει προσφυγή και θα προσβάλουμε την κίνηση αυτή». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κίνηση της Τουρκίας να κατοχυρώσει τον όρο «Turkaegean» για εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν παράγει πολιτικά αποτελέσματα και ότι πρόκειται για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στην Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα. «Θα υπάρξει προσφυγή και θα προσβάλουμε την κίνηση αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου. 

Σημείωσε επίσης πως θα αποκατασταθεί η τάξη, όπως και έγινε με την απόφαση των ΗΠΑ να μην δεχθούν να αναγνωρίσουν τον όρο «Turkaegean», ούτε την χρήση του.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Πράσινο φως» της ΕΕ για την τουριστική καμπάνια «Turkaegean»

Υπενθυμίζεται ότι λίγα μόλις 24ωρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, έγινε γνωστό ότι η επιτροπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ ενέκρινε το αίτημα της Τουρκίας για τη χρήση της ονομασίας «Turkaegean» (τουρκικό Αιγαίο) για την τουριστική της καμπάνια. Και μάλιστα, η ονομασία αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και τον Ιούλιο του 2031. Σε επικοινωνία του MEGA με την επιτροπή, η απάντηση ήταν ότι δεν σχολιάζονται μεμονωμένες αποφάσεις.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και MEGA

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις