Πολιτική

Οικονόμου για Τσίπρα: Με τη ΔΕΗ της εποχής Φωτόπουλου, ανήκει στον προηγούμενο αιώνα

Την αντίδραση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα κατά την συνάντησή του με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, περί «εκχώρησης» της επιχείρησης.

«Ποια ΔΕΗ θέλουμε; Το κρίσιμο ερώτημα, αναφορικά με το σχέδιο της ΔΕΗ, είναι το αν θέλουμε την ΔΕΗ του κ. Φωτόπουλου και της εποχής του ή μια σύγχρονη επιχείρηση, που θα αντλεί κεφάλαια για να εξασφαλίζει ότι οι καταναλωτές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, θα πληρώνουν φτηνότερο ρεύμα» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου καταλογίζει τον κ. Τσίπρα αδυναμία να κατανοήσει ότι «η άντληση κεφαλαίων θα επιτρέψει στη ΔΕΗ να επενδύσει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), τόσο εντός της χώρας όσο και στα Βαλκάνια, διασφαλίζοντας επαρκές και φθηνό ρεύμα για όλους σε διάρκεια δεκαετιών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «δέσμιο ιδεοληψιών του περασμένου αιώνα» καθώς «αδυνατεί να αντιληφθεί τη σημασία της ενεργειακής επάρκειας και της απεξάρτησης μας από εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και τις πολιτικές, οικονομικές και γεωστρατηγικές προτεραιότητες στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Αδυνατεί να αντιληφθεί τη σημασία που έχει για την προστασία του περιβάλλοντος η πράσινη μετάβαση της ΔΕΗ και δράσεις όπως η υπογειοποίηση των δικτύων της, στην οποία θα μπορεί πλέον να επενδύσει η επιχείρηση».

Υπενθυμίζοντας τα «πεπραγμένα» της κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι η ΔΕΗ έφτασε στα όρια της κατάρρευσης, «καταγράφοντας το 2018 ζημιές 2,8 εκ. ευρώ ημερησίως», αναφέρει ότι το σχέδιο της ΔΕΗ είναι ένα άλμα στο μέλλον και δεν αποτελεί ούτε εκχώρηση – όπως είπε ο κ. Τσίπρας – ούτε ξεπούλημα, ούτε καν πώληση της εταιρείας.

«Αν γινόταν πώληση – όπως προέβλεπε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που ευτυχώς δεν πρόλαβε να υλοποιήσει – τα έσοδα θα πήγαιναν στους δανειστές για το δημόσιο χρέος, και όχι στη ΔΕΗ», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και προσθέτει: «Αντίθετα, τώρα τα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία της εταιρείας για να δημιουργηθεί ανταποδοτικό όφελος για τον Έλληνα καταναλωτή. Επιπλέον διασφαλίζεται ο στρατηγικός ρόλος του δημοσίου, με ποσοστό 34%. Και βέβαια δεν πρόκειται για «ξεπούλημα», γιατί, αν κάποιος ήθελε να «ξεπουλήσει», δεν θα επέλεγε να βγει στην αγορά με τη σημερινή χρηματιστηριακή τιμή μετοχής, που είναι υψηλή».

«Ο κ. Τσίπρας με τη ΔΕΗ της εποχής του κ. Φωτόπουλου που ευαγγελίζεται ανήκει στον προηγούμενο αιώνα και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να περάσει κρίση σαν αυτή που μας γονάτισε το 2015 – Μερτς: Έχουμε τεράστιο σεβασμό για την Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που επισκέφθηκε την Καγκελαρία μετά την εκλογή Μερτς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φρίντριχ Μερτς 22
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 7