Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Οικονόμου για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Εξαντλήσαμε όλη την αλυσίδα πειθούς το προηγούμενο διάστημα

Οικονόμου για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Εξαντλήσαμε όλη την αλυσίδα πειθούς το προηγούμενο διάστημα

Για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους άνω των 60 ετών, μίλησε στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Επανέλαβε μάλιστα ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα τους επιβληθεί πρόστιμο. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι άλλαξε και τελικά κατέστη υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «τα στοιχεία από το ΕΣΥ δείχνουν η ομάδα που πλήττεται περισσότερο από κορονοϊό, ανήκει στην συντριπτική της πλειοψηφία στους ανεμβολίαστους από 60 ετών και πάνω». 

Πρόσθεσε δε ότι από τα δείγματα απ’ όλο το Νοέμβριο, πολιτών που συμμετείχαν στην εμβολιαστική προσπάθεια, φάνηκε ότι το μικρότερο ποσοστό ήταν σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες. «Παραμένει ένα 17% που δεν κινητοποιήθηκε να εμβολιαστεί. Όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, η μετάλλαξη Όμικρον, παραμένει αχαρτογράφητη, ανησυχεί και οφείλουμε και στη χώρα μας να πάρουμε υπεύθυνες και γενναίες αποφάσεις» ανέφερε.

«Όταν μιλάμε για υποχρεωτικότητα, πρέπει να έχει ένα αντίκρισμα, να έχει κάποια συγκεκριμένη κύρωση. Ακούγαμε διάφορες κατηγορίες στη λογική του εύκολου σχολιασμού χωρίς κανένας να πει με το τι θα συνδέεται αυτή η υποχρεωτικότητα. Η κυβέρνηση εξάντλησε όλη την αλυσίδα πειθούς όλο το προηγούμενο διάστημα. Κάναμε ενημερωτικές εκστρατείες, πήγαμε το εμβόλιο έξω από την πόρτα του καθενός. Πάνω από 19.000 εμβολιάστηκαν στα σπίτια τους», είπε απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση.

Τόνισε επίσης πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν απέτυχε. «Δεν είναι θέμα αποτυχίας, είναι ότι πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα πίεσης για να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε.

«Υπάρχει έντονο μένος προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού», είπε επίσης ο Νίκος Οικονόμου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από OPEN

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις