Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

«Όλα στο φως»: Σταθερό παραμένει το δόγμα της ΝΔ για την υπόθεση Κοτζιά – Καμμένου

«Όλα στο φως»: Σταθερό παραμένει το δόγμα της ΝΔ για την υπόθεση Κοτζιά – Καμμένου
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Μονόδρομος είναι για τη ΝΔ το «στενό μαρκάρισμα» στην κυβέρνηση για την υπόθεση Κοτζιά – Καμμένου.

Έτσι, η ΝΔ επιμένει σε δύο άξονες στην τακτική της: Στη δημοσιοποίηση της επιστολής Κοτζιά στον πρωθυπουργό και στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επίμαχης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να έλθουν στο φως όλοι οι διάλογοι-φωτιά του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών με τον υπουργό Άμυνας.

Από τη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα, σχολίασε δηκτικά πως «γιορτάζει η Θεσσαλονίκη, δεν θα ασχοληθώ με δυσάρεστα θέματα». Αντιθέτως, εξέφρασε ανοιχτά την ανησυχία του για τα εθνικά θέματα και κυρίως το Σκοπιανό, εμμένοντας ότι δεν θα ψηφίσει η ΝΔ τη συμφωνία των Πρεσπών, διότι πρόκειται για μία συμφωνία που παραχωρεί μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα στην πΓΔΜ.

Για την υπόθεση Κοτζιά-Καμμένου, η ΝΔ δημοσιοποίησε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο παρουσιάζει τις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, στις οποίες υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η αναφορά του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στον Τζορτζ Σόρος είχε να κάνει με την εταιρεία συμφερόντων του που συνεργαζόταν με το ΥΠΕΞ για την έκδοση βίζας.

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει άφωνος», σημειώνει η ΝΔ, τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή «οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών συνεχίζονται». Και το βίντεο καταλήγει με την… αναμενόμενη παραίνεση: «Αν η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, η λύση είναι απλή: δώστε στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου».

Η ΝΔ και η κόντρα Καμμένου – Κοτζιά

ΝΔ

Σημειώνεται ότι στην οδό Πειραιώς λένε πως για τις αλληλοκατηγορίες αυτές και τις καταγγελίες που φέρονται να έχουν διατυπωθεί ενώπιον μάλιστα του πρωθυπουργού θα πρέπει να παρέμβει το συντομότερο δυνατόν η Δικαιοσύνη και να τις διερευνήσει – εξ ου και ήδη ο αρμόδιος τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης έχει επισκεφθεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κι έχει παραδώσει το βίντεο με τις δηλώσεις Κοτζιά, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Άμυνας μίλησε για χρηματισμό υπουργών και της κυβέρνησης από τον Σόρος – αναφορά που διέψευσε ο κ. Καμμένος.

Του Αιμίλιου Περδικάρη
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις