Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Όλγα Γεροβασίλη: Να σταματήσει ο Κασσελάκης να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά – «Ποτέ δεν ήθελε τις εκλογές»

Όλγα Γεροβασίλη: Να σταματήσει ο Κασσελάκης να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά – «Ποτέ δεν ήθελε τις εκλογές»
Φωτογραφία: Eurokinissi

Λίγες ώρες μετά την απόφαση να μην γίνουν ξανά εσωκομματικές εκλογές για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά».

Από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε στον Στέφανο Κασσελάκη ότι αν εκείνος επιθυμεί εκλογές στις 10 Μαρτίου… να τις κάνει μόνος του. Τελικά, επικράτησε στο συνέδριο η πρόταση των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα να μην γίνουν εκλογές.

“Το συνέδριο αποφάσισε να συνεχίσουμε ως έχουμε, να μην απευθυνθούμε στη βάση και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. Παρότι το πρότεινε ο Πρόεδρος του Κόμματος. Η απόφαση του συνεδρίου ως κυρίαρχου σώματος είναι απολύτως σεβαστή. Τώρα θα συμβάλω και θα συμβάλουνε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό μπροστά στην επερχόμενη εκλογική μάχη”, αναφέρει σε ανάρτηση της στο facebook η Όλγα Γεροβασίλη.

Και συνεχίζει: “Δε θα σταματήσω να επιμένω όμως στην άποψη ότι η κρίσιμη πολιτική προϋπόθεση για επιτυχημένη πορεία είναι ο Πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά. Άλλωστε αυτό του είπε και το συνέδριο στην πρόκληση του «βρείτε μου αντίπαλο».

“Ο Κασσελάκης ποτέ δεν ήθελε εκλογές”

Την ίδια στιγμή, από το περιβάλλον της Όλγας Γεροβασίλη επισημαίνουν ότι, μπορεί η πρώτη ανάγνωση του αποτελέσματος να είναι ότι ο Πρόεδρος ζήτησε εκλογές και δεν πέρασε η πρότασή του στο συνέδριο, όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα.

“Ο Στέφανος Κασελακης στη πραγματικότητα ποτέ δεν ήθελε εκλογές. Είναι προφανές ότι είχε τη πλειοψηφία σε ένα συνέδριο 2.800 συνέδρων που στη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν εκλέχτηκαν αλλά ορίστηκαν. Αν ήθελε πραγματικά εκλογές λοιπόν θα το κέρδιζε. Αντιθέτως δεν το τόλμησε αλλά έβαλε τους δικούς του ανθρώπους να δουλεύουν για τη συλλογή υπογραφών για να μη γίνουν εκλογές.

Είχαμε συνεπώς το εξής ευτράπελο: Ο Στέφανος Κασσελάκης να προκαλεί εκλογές από τη βάση και οι άνθρωποι του Κασσελάκη να δουλεύουν για το αντίθετο. Γνωρίζοντας βεβαίως ότι η θέση «ας μη κάνουμε τίποτα» είναι πιο ελκυστική, πιο εύκολη από τη επίπονη θέση «να δώσουμε διέξοδο τώρα».

Στο συνέδριο αυτό πράγματι έπεσαν οι μάσκες. Αλλά όχι για την Όλγα Γεροβασίλη. Είχε το σθένος να δηλώσει παρούσα στη πρόσκληση. Στο συνέδριο έπεσαν οι μάσκες για μια σειρά από στελέχη που υποκριτικά στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη με ημερομηνία λήξης. Ίσως τελικά όλοι αυτοί θα έπρεπε να είχαν προβλέψει το συνέδριο αυτό να τελειώσει τη Κυριακή των Βαΐων και όχι σήμερα”, τονίζουν από το περιβάλλον της κας Γεροβασίλη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις