Πολιτική

Ολι Ρεν: “Eλληνες μου κόψατε την μπάλλα”

- Τα Σαββατοκύριακα χωρίς ποδόσφαιρο του ευρωπαίου επιτρόπου
- Πότε τελείωσε η πένα του
- Γιατί του επιτέθηκε ο Παπαδημούλης
- Τι είπε για τα γαλλικά του Χατζιδάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Παρότι είμαι παλιός ποδοσφαιριστής – παίζω κάθε σαββατοκύριακο – αλλά τελευταία χάνω κάθε προπόνηση και παιχνίδι την Κυριακή γιατί ασχολούμαι με την Ελλάδα…”. 

Αυτή ήταν μια από τις στιγμές που καταλάγιασε η ένταση στη συνεδρίαση της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής όπου προσκεκλημένος ήταν ο ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν.

Αλλη μια ήταν η κίνηση αβροφροσύνης σε έναν παλιό γνωστό του: “Γνωριζόμαστε χρόνια, μελετήσαμε μαζί γαλλική γλώσσα και ελπίζω εσείς να τα πήγατε καλύτερα”, είπε χαριτολογώντας.

Μεσολάβησε η επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΝ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος ενοχλήθηκε γιατί  ο κ. Ρεν άργησε να ξεκινήσει την ομιλία του.
“Αργήσατε 40 λεπτά στο ραντεβού σας με εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Θα τολμούσατε να το κάνατε αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;”, είπε σε έντονο ύφος ο κ. Παπαδημούλης.

Ακολούθησε η Βάσω Παπανδρέου, η οποία κατηγόρησε τον ίδιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι γνώριζε τόσα χρόνια αλλά συγκάλυπτε. “Δεν ξέρατε ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει…; Μας οδηγείται σε αναδιάρθρωση χρέους”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτήσεις τέθηκαν και από άλλους βουλευτές και η σχολαστικότητά του να σημειώνει το κάθε τι οδήγησε στον κ. Ρεν να αναζητεί μελάνι για την πένα του αφού τελείωσε…

Κατά τα λοιπά επανέλαβε οτι η Ελλάδα ακολουθεί σωστή πορεία. Πρόσθεσε οτι ο λαός αντιμετώπισε με σύνεση τη δημοσιονομική κατάσταση.
“Πιστεύω”, είπε, “ότι σε 2 χρόνια θα εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.”

“Από τον Μάιο σημειώσατε τεράστια πρόοδο και βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Ειλικρινώς θα ήθελα να σας συγχαρώ.”

Ο κ.Ρεν εμφανίστηκε αισιόδοξος οτι δεν θα χρειαστουν νεα μέτρα το 2011 και εκτίμησε οτι ο προϋπολογισμός του 2011 θα πάει καλά.

Είπε επίσης οτι το έλλειμμα πρέπει να πέσει κάτω από το 3%του ΑΕΠ και μετά το 2014 να υπάρχουν πτωτικές τάσεις στο χρέος.

Δεν παράλειψε βεβαίως να πει οτι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα η Ελλάδα θα μείνει πίσω.

“Κλείνω”, είπε, “με έναν επίλογο του Ντ’ Εστέν: “Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάς θα βιώσει ευημερία και κοινωνική πρόοδο. Μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη εταίρων. Δεν είστε μόνοι. Η Ευρώπη σας στηρίζει. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία Καλή συνέχεια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεν σε Παπανδρέου: “Τέλος του 2012 βγαίνετε από το τούνελ”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης 13
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
14
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
8
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9