Πολιτική

Όλοι τάζουν και ο Στουρνάρας στη μέση! – Κρίσιμες επαφές του υπουργού Οικονομικών με ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για το φορολογικό

- Δυσφορία του υπουργού Οικονομικών που βγήκε στη σέντρα και από τον Αντώνη Σαμαρά
- "Δεν θα απαντήσουμε στις προτάσεις σου με το μαχαίρι στο λαιμό", διαμηνύουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
- Αν υπάρξει αδιέξοδο δεν αποκλείεται αύριο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σάντουιτς έχουν κάνει τον Γιάννη Στουρνάρα το Μέγαρο Μαξίμου και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Ο υπουργός Οικονομικών καλείται να ισορροπήσει πολιτικά στο φορολογικό πάνω στις γραμμές που έχουν διαμορφώσει ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελήτηριο και τα κόμματα με τις “κόκκινες γραμμές” που έχουν βάλει βάση των προτάσεων τους.

Το γεγονός έχει προκαλέσει τη δυσφορία του Υπουργού Οικονομικών, ωστόσο όπως λένε συνεργάτες του το μείζον θέμα για τον ίδιο είναι η φορολογική μεταρρύθμιση που θα ακολουθήσει και όχι τόσο τα φορολογικά μέτρα που προωθούνται τώρα προκλειμένου να πάρουμε τη δόση μαμούθ.

Θα ήθελε όμως να δώσει ένα στίγμα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας γενικότερα στην παρούσα κρίσιμη φάση.

Από την πλευρά τους τα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσουν τα νέα φορολογικά μέτρα μόνο εφόσον γίνουν δεκτές οι προτάσεις τους ή εν πάση περιπτώσει δεν θιγούν οικογένειες με παιδιά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και εφόσον λάβουν εμπρόθεσμα τις προτάσεις της κυβέρνησης ώστε να τις μελέτησουν σοβαρά και να μην λειτουργήσει και πάλι η τακτική της τελευταίας στιγμής “με το το μαχαίρι στο λαιμό”.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που απόψε υπάρξει αδιέξοδο στη συνάντηση Στουρνάρα – εκπροσώπων κομμάτων, δεν αποκλείεται ακόμη και αύριο να συναντηθούν οι 3 αρχηγοί, αφού δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια λόγω και της απουσίας του προωθυπουργού στο εξωτερικό καθώς από το Σάββατο θα επισκεφθεί διαδοχικά την Κύπρο, το Μόναχο, τις Βρυξέλλες (Σύνοδος Κορυφής) και το Όσλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα αλλάζει όλα ο Σαμαράς για το φορολογικό! Δεν υπάρχει φόρος 45% – Ανακοίνωσε φοροελαφρύνσεις
 

Υπουργείο Οικονομικών: δεν θα φορολογούνται όσοι έχουν μηδενικό εισόδημα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ανδρουλάκη: Είσαι αρχηγός κόμματος και έχεις εισπράξει 1,5 εκατομμύριο από το δημόσιο; – ΠΑΣΟΚ: Η συκοφαντία και η πολιτική αλητεία έχουν κοντά πόδια
Στη δικαιοσύνη κατά του υπουργού Υγείας θα προσφύγει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Σήκωσε το γάντι ο Γεωργιάδης και καλεί τον Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Ανδρουλάκης
Ανανεώθηκε πριν 6 λεπτά
Σφοδρή σύγκρουση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ με φόντο τις εκλογές: Η επίθεση στον Πιερρακάκη και το ξεκάθαρο «όχι» στον Τσίπρα
Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει τον μονομέτωπο «πόλεμο» με την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού Άννα Διαμαντοπούλου έκλεινε και οποιαδήποτε «πόρτα» συνεργασίας με το υπό ίδρυση κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Νίκος Ανδρουλάκης
Ζαχαράκη για τις 17χρονες στην Ηλιούπολη: «Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία έχουμε χρέος να σεβαστούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους»
«Χρέος μας είναι να ενισχύουμε καθημερινά ένα σχολικό περιβάλλον που καλλιεργεί τον σεβασμό, την αποδοχή και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών» γράφει η υπουργός Παιδείας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI