Πολιτική

Όλοι θέλουν να πάρουν συνέντευξη από τον Κυριάκο – Βροχή αιτημάτων από διεθνή ΜΜΕ

Η σαρωτική νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και η απόφαση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών δεν επιταχύνουν μόνο τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά επιπλέον αυξάνουν το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων Ενημέρωσης για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τα αιτήματα που καταφτάνουν στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μία συνέντευξη από τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης πέφτουν… βροχή και προδικάζουν πως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Η καθολική επικράτηση της ΝΔ και κυρίως το γεγονός ότι οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν αμέσως την Δευτέρα, ρίχνοντας τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αναδεικνύεται ήδη σε όλα τα διεθνή πρακτορεία και Μέσα Ενημέρωσης ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στην επόμενη κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι οι Financial Times απέδωσαν ευθέως την συγκεκριμένη εξέλιξη στην προσδοκία εκλογής μια νέας ελληνικής κυβέρνησης πολύ πιο φιλικής στην προσέλκυση επενδύσεων και την επιχειρηματικότητα, ενώ οι New York Times συνέδεσαν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών που, όπως αναφέρουν, δίνουν τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα.

Ανάλογα θετικά σχόλια έκανε και το Bloomberg, το οποίο υπογράμμισε ως ένδειξη εμπιστοσύνης στην επόμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση την εντυπωσιακή άνοδο και του ελληνικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα.

Μοιραία λοιπόν τα δημοσιεύματα αυτά ήδη από χθες το πρωί πυροδότησαν έναν καταιγισμό αιτημάτων στην Πειραιώς για συνεντεύξεις του κ. Μητσοτάκη, καθώς τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ενδιαφέρονται να αναδείξουν όχι μόνον τις κυβερνητικές δεσμεύσεις της ΝΔ, αλλά και να σκιαγραφήσουν το προφίλ του κ. Μητσοτάκη που, όπως επισημαίνεται, πέτυχε μια τόσο μεγάλη νίκη της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα και εξανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7