Πολιτική

Brussels Group: Πολιτική κυρίως συμφωνία αλλά υπάρχουν θέματα για συζήτηση

Διαδικαστικά θέματα και ο καθορισμός της ατζέντας των επομένων ημερών απασχόλησαν την ωριαία συνεδρίαση του Brussels Group, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ μεταξύ της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας υπό τον πρόεδρο του ΣΟΕ Γιώργο Χουλιαράκη και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, υπογραμμίζοντας επίσης ότι η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με αυτοπρόσωπη παρουσία στις Βρυξέλλες αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες και το πιθανότερο τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα πλέον είναι κυρίως πολιτικό, αλλά υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί συμφωνία και για αυτό το λόγο επισημαίνει έλληνας αξιωματούχος πως εξακολουθούν να συζητούν.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων, στα θέματα που η σύγκλιση είναι μικρή συζητάμε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις διαπραγματεύσεις συζητώνται τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά. Το Brussels Group θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή και εν συνχεία θα μεταβούν στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι, επελέγη η λύση της τηλεδιάσκεψης διότι σήμερα είναι η εορτή της Αναλήψεως για τους καθολικούς και οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είχαν αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες, ενώ είναι αργία για τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα: «Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά στην ατζέντα
Το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό θα συνεδριάσει στις 11:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Παύλος Μαρινάκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού: Το μίσος δεν είναι ιδεολογία
«Δεν υπάρχει "σωστό" άκρο. Δεν υπάρχει αποδεκτό μίσος. Η δημοκρατία απαιτεί καθαρές θέσεις. Γιατί η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν χρώμα»
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν ισχυροί οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2026 χάρη στη δημοσιονομική μας πολιτική, περισσότερα θα πούμε στη ΔΕΘ – Τι είπε για την Τουρκία
«Δεν μπορούμε να φορτώνουμε στα παιδιά μας λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) 69
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης