Πολιτική

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση ασυλίας για Χατζηβασιλείου και Αθανασίου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας – Ένταση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τόσο ο βουλευτής Σερρών, με υπόμνημα, όσο και ο βουλευτής Λέσβου, αυτοπροσώπως, ζήτησαν την άρση ασυλίας του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ, Τάσου Χατζηβασιλείου και Χαράλαμπου Αθανασίου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας (20.4.26).

Αυτοπροσώπως απολογήθηκε Χαράλαμπος Αθανασίου δια υπομνήματος ο Τάσος Χατζηβασιλείου. Τόσο το όνομα του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ όσο και αυτό του βουλευτού Σερρών επίσης του κυβερνώντος κόμματος, περιλαμβάνονται στην τρίτη κατά σειρά δικογραφία που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στη Βουλή για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου απέστειλε Υπόμνημα  στην Επιτροπή, το οποίο και  δημοσιοποίησε  με το οποίο όπως αναφέρει «δηλώνω  απερίφραστα την επιθυμία μου να αρθεί άμεσα η ασυλία μου. Προκειμένου να κλείσει αυτή η υπόθεση. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται ζήτημα ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, με αφορμή μια πράξη που δεν συντελέστηκε […] Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Παρακαλώ όπως αποδειχθείτε αυτή τη δήλωση, προκειμένου να επιταχυνθεί η προβλεπόμενη διαδικασία».

Ο κ. Χατζηβασιλείου, στην μία σελίδα δήλωση – Υπόμνημα προς την Επιτροπή αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ  για μια παραγωγό υποστηρίζοντας ότι « κινήθηκα αποκλειστικά στα όρια των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων και υποχρεώσεων. Σε καμία περίπτωση δεν αποπειράθηκα, δεν σχεδίασα και δεν εκτέλεσα ουδεμία παράνομη πράξη, ούτε στράφηκα εναντίον των συμφερόντων του Δημοσίου ή της ΕΕ».

Το υπόμνημα του Τάσου Χατζηβασιλείου
Το υπόμνημα του Τάσου Χατζηβασιλείου

 

Την άρση της ασυλίας του ζήτησε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, από την πλευρά του επέλεξε να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στην Επιτροπή και ζήτησε και αυτός την άρση ασυλίας του.

Κατά την προσέλευσή του και συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί πρώτα στην Επιτροπή σχετικά με το εισαγγελικό αίτημα, υπογραμμίζοντας όμως ότι από τα αναφερόμενα σε αυτόν δεν προκύπτει  κάποιο αδίκημα.

Απορώ, είπε, πώς στάλθηκε μια τέτοια δικογραφία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το να επικοινωνεί ένας βουλευτής με την Διοίκηση για υποθέσεις πολιτών αυτό εμπίπτει στα βουλευτικά καθήκοντα.

Ένταση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ένταση πάντως φέρεται να υπήρξε με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, που προσήλθε στην συνεδρίαση θέλοντας να υποβάλει ερωτήσεις στον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ο παρακάτω έντονος διάλογος μεταξύ του προέδρου της Επιτροπή Γιώργου Γεωργαντά και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έχω και άλλες ερωτήσεις, θα εμποδίσετε τις ερωτήσεις;

Γιώργος Γεωργαντάς: Έρχεται ο ίδιος και  ζητάει την άρση ασυλίας του. Τι  άλλο θέλετε; Δεν είμαστε δικαστήριο!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν κατάλαβα, να ζητήσουμε και συγνώμη που είναι εμπλεκόμενος;  Το καθήκον μας να πάρουμε και κάποια τηλέφωνακια;;;  Είναι ανεπίτρεπτο  αυτό που κάνετε,  προστατεύετε  υπόλογο!  Με τραμπουκισμούς…Εμποδίζετε την εξέταση του!

Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τους δύο βουλευτές θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για την οριστική απόφαση την ερχόμενη Τετάρτη μαζί με τις άλλες υποθέσεις των 11 βουλευτών της ΝΔ που η Επιτροπή, επίσης αποφάσισε να εισηγηθεί ομόφωνα την άρση ασυλίας τους όπως και οι ίδιοι ζήτησαν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο – Live η συνέντευξή του
«Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα δύσκολα, πολλές από τις μειώσεις φόρων έχουν ήδη απορροφήσει την αύξηση των τιμών» - «Τα έργα που παραδίδουμε δεν έχουν σχέση με το χρόνο των εκλογών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει σελίδα και περνά στην αντεπίθεση με αιχμή τη Novartis
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν περιορίστηκε σε μια τυπική οργανωτική διαδικασία, αλλά κατέληξε σε αποφάσεις που συνδυάζουν πολιτική αντεπίθεση, οργανωτική ανασυγκρότηση και προετοιμασία
Η Ρένα Δούρου
«Μπρα ντε φερ» Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Το άρθρο 86 και τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Ιδιαίτερα επίκαιρη γίνεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση του άρθρου 16, επιχειρώντας να κατοχυρώσει το μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα των μη κρατικών πανεπιστημίων
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα: «Αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας»
«Η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της ναυσιπλοΐας, παραμένει θεμελιώδης προτεραιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
ΥΠΕΞ
Μητσοτάκης από Γρεβενά για τον Ε65: «Η Ελλάδα των ημιτελών έργων ανήκει στο παρελθόν, απαντάμε με την αλήθεια των αποτελεσμάτων»
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον νέο αυτοκινητόδρομο σύμβολο της «Ελλάδας μιας νέας εποχής» και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση: «Τους αφήνουμε στο χθες»
Μητσοτάκης, Ε65
94