Πολιτική

Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα: Ο Φάμελλος ανοίγει τα χαρτιά του – Πολάκης, Παππάς, Δούρου, Αλεξιάδης έτοιμοι για μάχη

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα το οποίο θα αριθμεί πάνω από τριάντα προσωπικότητες

Με στραμμένο το βλέμμα στην εισήγηση του Σωκράτη Φάμελλου βρίσκονται τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι (23.10.2025) με αποκλειστικό θέμα την στάση που θα κρατήσει το κόμμα της Κουμουνδούρου απέναντι στις κινήσεις Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκφραστές των δύο απόψεων, όσοι δηλαδή είναι αντίθετοι στο συναινετικό κλίμα αλλά και όσοι μιλούν για συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην πρωθυπουργό για τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με επιχειρήματα υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης.

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης ο οποίος συντάσσεται με την άποψη Πολάκη – Παππά – Δούρου οι οποίοι εμφανίζονται να είναι αρνητικοί απέναντι στις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, προφανώς και γιατί αντιλαμβάνονται ότι το όλο εγχείρημα δεν τους περιλαμβάνει, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η παραίτηση του Αλέξη δεν είναι βήμα ενδυνάμωσης, είναι βήμα αποδυνάμωσης του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά, οργανωτικά, οικονομικά παρόλα αυτά σέβομαι την πολιτική επιλογή του με την οποία διαφωνώ βεβαίως.

Πολλές φορές στο παρελθόν έχω ζήσει κόντρες, συγκρούσεις, αποχωρήσεις κλπ και μετά όταν υπήρξε η ανάγκη συγκλίσεις, συνεννοήσεις, συνενώσεις οπότε δεν χρειάζονται ούτε στεναχώριες, ούτε φανατισμοί ούτε οτιδήποτε άλλο».

Το στέλεχος της Κουμουνδούρου επεσήμανε ακόμα ότι: «Η Κεντρική Επιτροπή έχει χαράξει με ομόφωνη απόφαση μια συγκεκριμένη πορεία όσοι θέλουν να βοηθήσουν και να ενταχθούν σε αυτή την πορεία καλοδεχούμενοι, όσοι έχουν άλλες απόψεις, άλλες κατευθύνσεις καλή πορεία στο δρόμο τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις καθημερινές του παρεμβάσεις. Χθες με άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα τονίζοντας ότι: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα νερά στα οποία πλέουμε αχαρτογράφητα. Απαιτείται σχέδιο και στρατηγική. Δεν υπάρχει περιθώριο για επικοινωνιακούς χειρισμούς ούτε για μικροκομματικούς υπολογισμούς. Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ εξάντλησε το χρόνο. Αξιοποίησε προεκλογικά τους υψηλούς τόνους για εκλογικό όφελος, χωρίς όμως εθνική στρατηγική και πυξίδα, κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Κάποια στιγμή όμως το πρόβλημα σε συναντά, χωρίς να το επιλέξεις και κυρίως χωρίς μπορείς να το αποφύγεις. Και τότε χωρίς πυξίδα, κινδυνεύεις να ρίξεις τη χώρα στα βράχια. Ας κάνουμε, έστω και τώρα, ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Εν τω μεταξύ, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα το οποίο θα αριθμεί πάνω από τριάντα προσωπικότητες.

Παράλληλα, οι συνεργάτες του προετοιμάζονται για την έκδοση του βιβλίου. Οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνουν δύο προδημοσιεύσεις σε ελληνικές εφημερίδες και μία στο εξωτερικό χωρίς φυσικά να αποκλείει ότι μπορεί να υπάρξουν και περισσότερες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα χωρίς χαμηλές τιμές ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στο ζήτημα της ανάληψης κοινών ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για έργα άμυνας που αφορούν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Εισηγήσεις στον Νίκο Ανδρουλάκη για αλλαγή τακτικής στις συνεργασίες με φόντο το κόμμα Τσίπρα
Παράγοντες που ο Νίκος Ανδρουλάκης εμπιστεύεται θεωρούν ότι θα ήταν καλό να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να μην βρει πρόσφορο έδαφος για τα σχέδιά του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αλέξης Τσίπρας
Η στάση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι ειρωνείες Γεωργιάδη και οι κινήσεις Χρυσοχοΐδη - Πρώτο κρας τεστ η 28η Οκτωβρίου
Κι ενώ στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν ότι τα όποια εσωκομματικά «σύννεφα» έχουν «διαλυθεί», μια δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε πηγαδάκι στη Βουλή, δημιούργησε νέες «αναταράξεις»
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 9