Πολιτική

Οργή για την Θεανώ Φωτίου: Οι υπάλληλοι του υπουργείου μου είναι τεμπέληδες

Την αντίδραση των υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας προκάλεσαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου ότι μόλις το 15% των εργαζομένων του υπουργείου δουλεύουν ενώ οι υπόλοιποι είναι...τεμπέληδες!

Οι υπάλληλοι του υπουργείου έκαναν στάση εργασίας έως τις 10 το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

“Διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε απο την κυρία Φωτίου να πάρει πίσω τις απαράδεκτες δηλώσεις της πως το 15% των εργαζομένων του υπουργείου είναι οι μόνοι που εργάζονται. Μόνο αυτοί. Το άλλο 85% μας θεωρεί τεμπέληδες. Μας κατηγορεί πως υπονομεύουμε το έργο της”, δήλωσε στο Newsit, η Έλβιρα Κούρκουλου πρόεδρος σωματείου εργαζομένων του υπουργείου Εργασίας.

“Εμείς έχουμε να της πούμε πως είμαστε εδώ και εκτελούμε τα καθήκοντα μας και οχι πολιτικές. Αυτο είναι καθήκον της κυβέρνησης και των υπουργών που καταλαμβάνουν τις πολιτικές θέσεις. Μας έχει πει κι αλλα προσβλητικά πράγματα. Εμείς αυτα είχαμε να πούμε σημερα. Λυπούμαστε παρα πολυ που το ακούμε. Προκειται για ενα υπουργείο που εχει υποστεί παρα πολλά πράγματα και οι εργαζομενοι του. Υπό την πίεση των μνημονιακών πολιτικών και των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων”, συνεχίζει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει:  “Θεωρώ πως τις αποτυχίες των κυβερνητικών πολιτικών δεν πρέπει να τις χρεώνουν σε εμάς”.

Η απάντηση Φωτίου

«Λυπάμαι για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση βασιζόμενη σε στοιχεία αποσπασματικά από το διαδίκτυο και δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου, παρά τη σχετική μου πρόταση», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.
«Η εμπειρία μου τους 18 μήνες που βρίσκομαι στο υπουργείο και συνεργάζομαι καθημερινά με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας είναι ιδιαίτερα θετική και αποδοτική. Αυτή η συνεργασία έχει δώσει και δίνει πολλούς καρπούς στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στο σχεδιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στο ΤΕΒΑ, στην προστασία ΑμεΑ, ηλικιωμένων και παιδιών και σε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες», επισημαίνει η κ. Φωτίου.

Και προσθέτει ότι «όσον αφορά στις «φήμες» που «με εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες», οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΟΣΥΠΕ κάνουν λάθος. Δεν πρόκειται για φήμες, αλλά για νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στη δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Ρομά (άρθρα 40-45 του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία). Εκεί περιγράφονται επακριβώς οι αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας και δεν προβλέπονται θέσεις μετακλητών υπαλλήλων (ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών), αντίθετα προβλέπεται ότι η υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας θα στελεχωθεί από το δυναμικό του Υπουργείου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα ήταν εύκολο να το πληροφορηθούν από εμένα προσωπικά, ώστε να μη εκτίθενται οι ίδιοι και να μην εκθέτουν το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων του Υπουργείου».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 12
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 84
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
11