Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Οργή Ιβανόφ για Ζάεφ: Είναι ψεύτης! Δεν ανέχομαι εκβιασμούς!

Οργή Ιβανόφ για Ζάεφ: Είναι ψεύτης! Δεν ανέχομαι εκβιασμούς!

Την οργή του προέδρου της FYROM, Γκιόργκι Ιβανόφ προκάλεσαν όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ο Ιβανόφ σε ανακοίνωσή του αποκαλεί τον Ζάεφ ψεύτη και ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Γκιόργκι Ιβανόφ, αρνείται κατηγορηματικά τα ψέμματα που παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ότι ο Πρόεδρος Ιβανόφ θα υποστηρίξει θερμά την συμφωνία με την Ελλάδα». Με αυτό τον τρόπο ξεκινά η ανακοίνωση του Ιβανόφ και συνεχίζει:

«Ο πρωθυπουργός, Ζάεφ εξακολουθεί να ψεύδεται και να χειραγωγεί όχι μόνο τους “Μακεδόνες” αλλά και τους Έλληνες και τους πολίτες σε όλο τον κόσμο με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες απόψεις του. Η επιθυμία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός και αν γίνεται δεκτή μια επιβλαβής συμφωνία με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για το Μακεδονικό Κράτος όσο και για τον Μακεδονικό λαό».

Τέλος στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «Ο Μακεδονικός λαός δεν αποδέχεται μια συμφωνία που θα βλάψει ανεπανόρθωτα την Μακεδονική εθνική ταυτότητα αλλά και τα συμφέροντα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ο Πρόεδρος Ιβανόφ μένει αμετακίνητος στις θέσεις του απέναντι σε πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές».

Ο Ζόραν Ζάεφ μεταξύ άλλων στην συνέντευξη στην ΕΡΤ δήλωσε:«Σήμερα, λαμβάνουμε ως μήνυμα ακόμα και από τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ ότι αν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές, και αυτός θα υποστηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα και όλα όσα ακολουθούν ως επόμενη φάση». Αυτή η φράση θεωρείται ότι εξόργισε τον Πρόεδρο Ιβανόφ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις