Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

“Οργή” Τόσκα για τους αστυνομικούς – “Αν δεν κάνουν ότι τους είπα θα υπάρξουν επιπτώσεις”

“Οργή” Τόσκα για τους αστυνομικούς – “Αν δεν κάνουν ότι τους είπα θα υπάρξουν επιπτώσεις”

Άστραψε και βρόντηξε για ακόμα μια φορά σε ένα 24ωρο ο Νίκος Τόσκας για την Ελληνική Αστυνομία, αφού σε συνέντευξή του της επέρριψε ευθύνες για αποτυχίες αλλά και για τις πολλές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες για την υπόθεση Γιαγτζόγλου.

Μιλώντας στον Realfm, ο κ. Τόσκας έβγαλε… στον τάκο τους αστυνομικούς, αφού σχετικά με τα επεισόδια στον Κορυδαλλό, ανέφερε πως είχε δώσει σαφείς οδηγίες ώστε να μην γίνουν αυτά που έγιναν, οι οποίες όμως δεν ακολουθήθηκαν.

“Υπήρξε και σχεδιασμός και υπήρξαν και συγκεκριμένες οδηγίες από την πολιτική ηγεσία, από μένα, στους υπηρεσιακούς φορείς ώστε να μη γίνουν αυτά που έγιναν. Άρα για αυτό μίλησα πριν για αποτυχία και αδράνεια η οποία καυτηριάστηκε και έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες” είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση σε συνδικαλιστές

Σχετικά με τα όσα του καταλογίζει αντιπρόεδρος σωματείου αστυνομικών, λέγοντας πως έχει αφήσει τους κουκουλοφόρους να “αλωνίζουν”, ο κ. Τόσκας ήταν αρκετά επιθετικός,  λέγοντας πως θα πρέπει καλύτερα να… φορέσει τη στολή και να βοηθήσει τους συναδέλφους του.

“Καλό θα ήταν πρώτον να φορέσει τη στολή να βοηθήσει τους συναδέλφους του και δεύτερον να μην πιέζει και αυτός και κάποιοι άλλοι την ηγεσία, ώστε κάποιοι να φύγουν από τον δρόμο και να πάνε στα γραφεία ή να πάνε στην επαρχία για λόγους ρουσφετολογικής εξυπηρέτησης.

Είμαι θυμωμένος κι έχω δώσει αυστηρές οδηγίες στην Ελληνική Αστυνομία γιατί εδώ και καιρό έχω αναλάβει κι εγώ προσωπικά ευθύνες, παραπάνω ίσως από αυτές που αναλογούν, έχω δώσει συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία καθώς έχει επιδείξει σημαντικές επιτυχίες, ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος με διάφορα περιστατικά, που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Και αναφέρομαι στην αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί υπήρξαν αποτυχίες, υπήρξαν λανθασμένες ενέργειες υπήρξαν και αδράνειες ο οποίες καυτηριάστηκαν και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στους υπηρεσιακούς φορείς

200 επιπλέον αστυνομικοί στην Αθήνα

Ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη επανέλαβε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο, με αυξημένη παρουσία ένστολων αστυνομικών για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα από την Πέμπτη (1.3.2018) 35 ζευγάρια ένστολων αστυνομικών προστέθηκαν στις υπάρχουσες ομάδες αστυνόμευσης και θα περιπολούν συνεχώς σε δύο βάρδιες, σε συγκεκριμένους τομείς ευθύνης το καθένα, σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και πλατείες.

Συνολικά όπως 200 επιπλέον αστυνομικοί θα περιπολούν στο κέντρο της Αθήνας ώστε να περιοριστούν τα επεισόδια.

Σχετικά με τις απειλές των αναρχικών για τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, που κάνει απεργία πείνας και δίψας για να επιστραφεί σις φυλακές Κορυδαλλού ανέφερε πως “η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει τις συνέπειες στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως το βασικό στοιχείο είναι ότι η δημοκρατία είναι ισχυρή, καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρχει στις παραβατικές συμπεριφορές, πόσο μάλλον σε καταστροφές . Η αντίδραση όμως της αστυνομίας πρέπει να είναι ψύχραιμη με επαγγελματισμό και χωρίς να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα“.

Επίσης είπε πως “υπάρχει έκτακτο σχέδιο έχουν αναπτυχθεί ήδη μέτρα επιτήρησης και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, γιατί πράγματι κάποιοι με αρκετή επιπολαιότητα και με ενέργειες καθόλου απαράδεκτες προσπαθούν να δημιουργήσουν μία κατάσταση”.

Άγριο “κράξιμο” στον Γιώργο Καμίνη

Ο κ. Τόσκας εξαπέλυσε “κεραυνούς” και κατά του Δημάρχου Αθηναίων, που τον κατηγόρησε για “εσκεμμένη αβουλία” απέναντι στους κουκουλοφόρους και στα επεισόδια που προκαλούν.

Σημείωσε πως εδώ και 6 μήνες έχει ζητήσει από τον Δήμο να ενεργοποιήσει συγκεκριμένα εμπόδια που μπορούν να αποτρέψουν κάποια επεισόδια, ωστόσο αυτό δεν έχει προχωρήσει.

Την ίδια στιγμή αναφέρει πως δεν έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη στον κ. Καμίνη σε θέματα ασφάλειας, ενώ τον συμβουλεύει να… αλλάξει και καμιά λάμπα.

“Εδώ και 6 μήνες έχω ζητήσει να ενεργοποιηθούν τεχνικά εμπόδια που αποτρέπουν την πρόσβαση αυτοκινήτων στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας που έχουν κατασκευαστεί εδώ και καιρό , έχουμε στείλει επιστολές έχω πάρει τηλέφωνο στο Δήμαρχο, έχουμε μιλήσει με τους αντιδημάρχους. Είναι ένα θέμα το οποίο ήθελα να κρατήσω αρκετά χαμηλά γι αυτό και τα έγραφα μέχρι τώρα ήταν εμπιστευτικά. Αλλά δεν μπορώ, αγανακτισμένος, να μην πω ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου απέναντι στο συγκεκριμένο άτομο σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας.

Πέρα από την πολιτική των καναλιών και των εντυπώσεων υπάρχει και ο χώρος της πράξης, ας αλλάξει και καμία λάμπα, δεν νομίζω να τον εμποδίσει και κανένας είτε στα Εξάρχεια ή οτιδήποτε άλλου να ασχοληθεί με τα θέματα τα δικά του αλλά και με τα θέματα ασφάλειας τα βασικά τα οποία του ζητάμε -όχι εγώ αλλά η Ελληνική Αστυνομία- να υλοποιήσει”

“Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αποφασίσει για τον Γιαγτζόγλου”

Σχετικά με τα όσα ζητά ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου ανέφερε πως  είναι ένα θέμα που θα εξετάσει η εξετάζει το συμβούλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επομένως είναι θέμα άλλου υπουργείου. Εμείς συνεργαζόμαστε όσο αφορά την υλοποίηση των μέτρων τάξης. Με το αρμόδιο υπουργείο, με τον κ. Κοντονή, έχουμε συχνά συνομιλήσει. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή και το αρμόδιο συμβούλιο θα πάρει τις αποφάσεις”.

Παράλληλα εξέφρασε και την οργή του για την επίθεση στα γραφεία της Novartis, η οποία αναμενόταν, και για το ότι οι αστυνομικοί που ήταν εκεί πιάστηκαν… στον ύπνο.

“Χώσιμο” στην αστυνομία και για την Novartis

“Είχαν δοθεί οδηγίες και βέβαια αυτό δεν έχει καμία σχέση από μία επιστολή που έλαβα από την Novartis που έχει υπερβολικές αξιώσεις και ύφος ανεπίτρεπτο προς αρμόδιο Υπουργό.

Ένα μέρος δεν τηρήθηκε και έχω εκφράσει και το θυμό μου αλλά και οδηγίες προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις