Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Οργή Τόσκα για τρία περιστατικά αστυνομικής βίας στην επέτειο Γρηγορόπουλου

Οργή Τόσκα για τρία περιστατικά αστυνομικής βίας στην επέτειο Γρηγορόπουλου

Ανώτατους αξιωματικούς κάλεσε στο γραφείο του χθες βράδυ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για να ζητήσει εξηγήσεις για τρία περιστατικά βίας τα οποία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και έγιναν την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο κ. Τόσκας ιδιαίτερα εκνευρισμένος ζήτησε να διερευνηθούν τα εξής τρία περιστατικά:

1) Το βίντεο που δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να σπάει τα τζάμια παρκαρισμένου αυτοκινήτου κατά την διάρκεια επεισοδίων στον Βόλο. Μπορείτε να δείτε το περιστατικό στο 3ο λεπτό. 

2) Το βίντεο που δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να σέρνει για αρκετά μέτρα στο δρόμο ανήλικο διαδηλωτή που έχει συλλάβει. Το βίντεο ανέβασε ιδιώτης στο διαδίκτυο.

3) Την αναίτια όπως καταγγέλεται επίθεση που δέχθηκαν όσοι συμμετείχαν στην πορεία στο ύψος της Βουκουρεστίου. Αφορμή ηεκτόξευση δυο μολότωφ σε τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσόσκας ζήτησε να διερευνηθεί γιατί οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν τον κόσμο που πορευόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε επίσης από τους ανώτατους αξιωματικούς να βρεθούν οι αστυνομικοί που πρωταγωνίστησαν και στα τρία περιστατικά να δοθούν εξηγήσεις και από εκεί και πέρα αν χρειαστεί να αποδοθούν ευθύνες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε