Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οργισμένη ανακοίνωση Πατούλη για το άγριο επεισόδιο Τζήμερου με Πρωτούλη

Οργισμένη ανακοίνωση Πατούλη για το άγριο επεισόδιο Τζήμερου με Πρωτούλη

Ένα άγριο επεισόδιο που έγινε ανάμεσα στον Θάνο Τζήμερο και τον Γιάννη Πρωτούλη στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής έγινε η αφορμή να εκδώσει μια οργισμένη ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Η συνεδρίαση διακόπηκε πολλές φορές και τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου όταν ο Θάνος Τζήμερος καυγάδισε άγρια με τον επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης Γιάννη Πρωτούλη. Ο Θάνος Τζήμερος ζητούσε να έρθει η αστυνομία για να συλλάβει τον κ. Πρωτούλη. Η αστυνομία έφτασε και αυτό προκάλεσε την οργή των παρισταμένων περιφερειακών συμβούλων.

Η συζήτηση αφορούσε το θέμα της παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων στο Αιγάλεω. Ο Θάνος Τζήμερος άρχισε να αποκαλεί τον κ. Πρωτούλη «σταλινοφασίστα», «άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων» και «εκπρόσωπο κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον εμφύλιο».

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν έμειναν αναπάντητοι από τον κ. Πρωτούλη, ο οποίος τον αποκάλεσε «ξεφτίλα», «επαγγελματία ρουφιάνο», «Ναζί με κοστούμι» και «αποτυχημένο που πήρε στις εκλογές μόνο 0,5% αν και τον στήριζαν όλες οι γερμανικές βιομηχανίες».

Οι φωνές δεν σταματούσαν και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πρωτούλης κινήθηκε εναντίον του κ. Τζήμερου και έσπρωξε το φλιτζάνι με καφέ που είχε μπροστά του ο κ. Τζήμερος με αποτέλεσμα να του λερώσει το κοστούμι. Ο κ. Τζήμερος κάλεσε από το κινητό του την άμεσο δράση, η οποία εμφανίστηκε μετά από λίγα λεπτά.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Θεεοδωρόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη, Βαγγέλης Πάνου, προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς την κατάσταση και προσπαθούσα να πείσουν τον κ. Τζήμερο να αποφύγει τη διαδικασία του αυτοφώρου και να ακολουθήσει τη διαδικασία μήνυσης.

Ωστόσο, ο Θάνος Τζήμερος επέμενε να γίνει η σύλληψη. Τελικά οι αστυνομικοί αποχώρησαν και λίγο αργότερα και ο κ. Τζήμερος μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του, με σκοπό να υποβάλλει μήνυση.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Αττική, προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Για να υπηρετήσουμε το στόχο αυτό , χρειάζονται συνθέσεις και συνεργασίες και υπέρβαση των κομματικών ορίων. Αλλά πάνω από όλα χρειάζεται σεβασμός στους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν θέση η βία και οι τραμπουκισμοί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτούς που προκάλεσαν το χθεσινό επεισόδιο και τις απαράδεκτες ύβρεις που εκτοξεύτηκαν μεταξύ των επικεφαλής δυο παρατάξεων, που συμμετέχουν στο περιφερειακό μας συμβούλιο. Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που μας προσβάλλουν όλους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις