Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τα… είπαν Τσίπρας – Σκουρλέτης και ανακωχή στον ΣΥΡΙΖΑ!

ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ο Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό που προκύπτει είναι ότι οι εσωτερικές “φουρτούνες” στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά δείχνουν να αποκλιμακώνονται.

Τελικά παρουσία… μαρτύρων (!) ο πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήσαν χθες στην Κουμουνδούρου το θέμα που έχει προκύψει από τις επιθέσεις που δέχεται ο Πάνος Σκουρλέτης από μερίδα του τύπου με αφορμή τις απόψεις του για το πώς πρέπει να γίνει το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία.

Ο Σκουρλέτης… τα είπε, ο Τσίπρας τα “άκουσε”

Στην σύσκεψη που έγινε χθες στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, και στην οποία εκτός από τον γραμματέα του κόμματος συμμετείχαν και ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Μιχάλης Καλογήρου, και ο Εκπροσώπος Τύπου Αλέξης Χαρίτση συζητήθηκε επί μακρών και το θέμα των επιθέσεων που δέχεται ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας στην αρχή της συνεδρίασης ζήτησε τον λόγο και αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα επισημαίνοντας ότι όλα τα σχετικά δημοσιεύματα επιρρίπτουν σε αυτόν ευθύνες που δεν του αναλογούν.

Η συζήτηση κράτησε για αρκετή ωρα και στο τέλος ο πρόεδρος του κόμματος με την τοποθέτηση του εμφανίστηκε να κατανοεί την οργισμένη αντίδραση του συνεργάτη του.

ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασίστηκε μάλιστα να υπάρξει επίσημη διαρροή προκειμένου να σταματήσει η φιλολογία γύρω από το θέμα των διαφωνιών στο ΣΥΡΙΖΑ. «Η συμφωνία στο σχέδιο και στο χρονοδιάγραμμα της Οργανωτικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για δήθεν αντιπαράθεση, διαφωνίες και κρίση στην ηγεσία του κόμματος» ανέφεραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Άτυπος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για την διεύρυνση

Η καχυποψία που υπάρχει πάντως ανάμεσα στα στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της διεύρυνσης φαίνεται να έχει αρχίσει να ενοχλεί τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος τα οποία βλέπουν να εξελίσσεται ένας «άτυπος εμφύλιος» την στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και να προχωρά συντεταγμένα στην επόμενη μέρα.

Πολλά μέλη του κόμματος εκφράζουν μάλιστα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης την διαφωνία τους για όλη αυτή την αναταραχή επισημαίνοντας μάλιστα ότι αυτή η εικόνα μόνο κακό κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνοντας ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να συμπορευθούν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη χθεσινή σύσκεψη πάντως έγινε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα ενόψει και της παρουσίας του Προέδρου στη ΔΕΘ στις 14 Σεπτέμβρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική ανασυγκρότηση, την διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος και συμφωνήθηκαν τα βασικά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Την ερχόμενη Τρίτη 27/8 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια, εντός τη επόμενης βδομάδας, θα συγκληθεί το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στόχος είναι εντός του Σεπτέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές διεργασίες, να συγκροτηθεί Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή και των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας, ώστε να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και οργανωτικής ανασυγκρότησης.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις