Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ορκίστηκαν Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης μετά την «καρατόμηση» του Νότη Μηταράκη

Ορκίστηκαν Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης μετά την «καρατόμηση» του Νότη Μηταράκη
ΑΠΕ ΜΠΕ

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίστηκαν ο Γιάννης Οικονόμου και ο Γιάννης Βρούτσης. Η ουσιαστική αποπομπή του Νότη Μηταράκη από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δρομολόγησε εξελίξεις στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Στη θέση του Νότη Μηταράκη ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ορκίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου, που ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Οι κ.κ. Οικονόμου και Βρούτσης ορκίστηκαν στις 7 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Με δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά, οι δύο υπουργοί ευχαρίστησαν με δηλώσεις τους τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη. Είναι ένα κρίσιμο υπουργείο, μιας και η ασφάλεια και η προστασία είναι ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας. Θα δουλέψουμε με προσήλωση στην καθημερινότητα και στις ανάγκες των πολιτών», είπε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Από τη δική του πλευρά, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε: «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Τιμή μου να υπηρετήσω τον αθλητισμό». Σημείωσε, δε, ότι είναι «προπονημένος» από την παλαιότερη θητεία του στο Υπουργείο Εργασίας.

Ακολούθησαν οι διαδικασίες παράδοσης – παραλαβής στα δύο Υπουργεία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις