Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ορκωμοσία Live: Στο Προεδρικό Μέγαρο τα νεα μέλη της κυβέρνησης

Ορκωμοσία Live: Στο Προεδρικό Μέγαρο τα νεα μέλη της κυβέρνησης

– Πρώτος απ’ όλους έφτασε ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος – Δεν έκανε καμία δήλωση
– Λαλίστατη η νεα υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη – Συγκινήθηκα αλλά δεν έκλαψα…
– «Της είπα ότι δικαιώθηκε για όλη την πορεία που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα», είπε ο σύζυγος της κας Τζούφη
– Τα βλέματα όλων στον Φώτη Κουβέλη ο οποίος δεν έβγαλε κουβέντα
– Η ορκωμοσία έγινε χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας, αφού τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών έγινε λίγο μετά τις 12:30 στο Προεδρικό Μέγαρο.Έγινε χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας, αφού τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν πολιτικά και όχι θρησκευτικά. Τα νέα μέλη της κυβέρνησης βρέθηκαν ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Δημήτρης Βίτσας, η Μερόπη Τζούφη, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Κωνσταντίνος Στρατής. Αντί για “ορκίζομαι”, θα πουν “δηλώνω”.

Όλες οι αλλαγές

Αναλυτικά οι αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος που ανακοινώθηκαν:

– Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

– Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, ο Δημήτρης Βίτσας.

– Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

– Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

– Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

– Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Παρακολουθήστε live λεπτό προς λεπτό την ορκομωσία των νέων μελών της κυβέρνησης από το newsit.gr

Στο κυβερνητικό σχήμα εντάσσονται, συνολικά, τρία εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Εκτός από τον Φώτη Κουβέλη, στην κυβέρνηση μπαίνουν οι Κωνσταντίνος Στρατής και Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έως σήμερα διατελούσε ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Ηλιόπουλος ορίζεται υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και όχι αναπληρωτής υπουργός (θέση που κατείχε η Ράνια Αντωνοπούλου). Συνεπώς, πλέον το υπουργείο Εργασίας έχει μια αναπληρώτρια υπουργό και δύο υφυπουργούς.

Στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (σ.σ. υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης) προστίθεται μία ακόμη θέση υφυπουργού, στην οποία τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Στρατής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει αρμοδιότητες στον τομέα του Πολιτισμού.

Στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι είχε παραιτηθεί ο Κώστας Ζουράρις από τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για την Ομογενειακή Εκπαίδευση), ορίζεται υφυπουργός η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη. Οι αρμοδιότητες της οποίας -όπως και των άλλων νέων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών- θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις