Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Ορκωμοσία νέας Βουλής: Ο Τσίπρας, η Ζωή, τα «πρωτάκια», ο Νατσιός και οι Σπαρτιάτες

Ορκωμοσία νέας Βουλής: Ο Τσίπρας, η Ζωή, τα «πρωτάκια», ο Νατσιός και οι Σπαρτιάτες

Πολλά νέα πρόσωπα, πολλά πηγαδάκια και selfies είχε η σημερινή ορκωμοσία της Βουλής.

Πολλοί εκ των βουλευτών ήταν «πρωτάκια», άλλοι επέστρεφαν μετά από μεγάλη απουσία, άλλοι έβλεπαν συναδέλφους τους που είχαν να δουν καιρό. Κάποιοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό και άλλοι με πολιτικό όρκο, ενώ πολλές κυρίες ήταν εντυπωσιακές στην άφιξή του στο κοινοβούλιο.

Η χωροταξία στη Βουλή έχει αλλάξει και εκτός από τους νέους βουλευτές τα βλέμματα τράβηξε και ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πάλι οι βουλευτές πήραν δώρο από μια χάρτινη τσάντα που μέσα είχε το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και τρία βιβλία και ένα εγχειρίδιο.

Τα βιβλία ήταν «Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ο Εθνικός Κήπος», « Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων», «Λορέντζος Μαβίλης: Πολιτικός ποιητής, εθνικός ήρωας» και ένα εγχειρίδιο «Βουλευτές και Επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών». Όλα από τις εκδόσεις του Ιδρύματος για την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό της Βουλής των Ελλήνων.

Το μπλε σκούρο για τους βουλευτές και το άσπρο για τις βουλευτίνες ήταν τα ενδυματολογικά χρώματα που επικράτησαν, εάν και το μωβ σακάκι της Ντόρας Μπακογιάννη και τα έντονα χρώματα της Έλενας Ακρίτα ξεχώρισαν.

Στην πρώτη σειρά από δεξιά προς τα αριστερά ο Αλέξης Τσίπρας, στην μέση η Όλγα Γεροβασίλη και στα αριστερά ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Μια χλιαρή χειραψία αντάλλαξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη καθώς αυτός επέλεξε να εισέλθει στην Ολομέλεια από την δεξιά είσοδο όπου είναι τα έδρανα της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είχε σχηματίσει πηγαδάκι με γαλάζιους βουλευτές.

Σε «τρολάρισμα» παραπέμπουν οι θέσεις των εδράνων που δόθηκαν στην δεύτερη σειρά της Ολομέλειας στα μικρά κόμματα. Έτσι μεταξύ τους βρέθηκαν, στην δεξιά πλευρά η Ελληνική Λύση, δίπλα της η Νίκη, αμέσως μετά οι Σπαρτιάτες και στο άκρο αριστερά η Πλεύση Ελευθερίας

Από νωρίς στα έδρανά τους βρέθηκαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι επτά βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας. Δίπλα δίπλα επέλεξαν να καθίσουν η κα Κωνσταντοπούλου και ο σύντροφός της, ο οποίος επέλεξε να φορέσει γιλέκο και κοντομάνικο πουκάμισο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις